Sådan vasker du selv din bil - Step by step

Sådan vasker du selv din bil - Step by step

20. okt 2019

Er du træt af at stå i kø ved vaskehallen, eller synes du ganske enkelt, at det bare er for dyrt? For at bevare din bils levetid er det vigtigt, at den bliver vasket med jævne mellemrum.

En bilvask er altså ikke kun for synets skyld, men også for bilen. For at få en skinnende ren bil er det ikke nødvendigt med en vaskehal, du kan sagtens klare det manuelt. Det giver dig også mulighed for at inspicere bilen for skrammer, ridser og begyndende rustskader, så du hermed tidligt kan opdage og få udbedret skader. Denne guide vil trinvis guide dig gennem en manuel bilvask, så du snart har en skinnende bil igen. 


Step 1: Hav det nødvendige udstyr

En manuel bilvask er ikke raketvidenskab, og du kan komme rigtig langt med en spand vand, svamp og klude. Hvis du gerne vil gøre det ekstra grundigt og mindske risikoen for ridser i lakken, kan du med fordel investere i en højtryksrenser, vaskebørste og microfiber vaskehandsker og håndklæder. Mangler du vaskeudstyr, kan du købe alt det nødvendige grej til en bilvask hos Shopbilpleje.dk


Step 2: Gør bilen klar til bilvask

Vi foretrækker oftest at vaske vores bil i solskinsvejr, men bilen har faktisk bedst af ikke at stå direkte i solen. Solen vil nemlig gøre, at bilen tørrer hurtigere ud, og det vil efterlade skjolder og vandpletter i lakken. Stil derfor gerne din bil et skyggefuldt sted, hvis du vasker bil på en varm julidag. Tjek dernæst at alle vinduer og døre er lukket, så du ikke risikere at få vand ind i bilen, og pil, hvis muligt, antennen af.


Step 3: Vask af selve bilen

Nu er du klar til at vaske din bil. Start med at bruge en haveslange eller højtryksrenser til at løsne det værste jord af bilens yderside. Dernæst kan du vaske bilen sektion for sektion med en svamp og varmt sæbevand. Start med taget og bevæg dig trinvis længere ned. Husk at rengøre svampen løbende og hold hele tiden bilen våd, så den ikke tørrer. Når hver sektion er vasket og al snavs løsnet, kan du skylle området af med koldt rent vand. Afslut med at tørre bilen af med et håndklæde, gerne af microfiber.


Step 4: Vask af hjul og fælge

Når du skal vaske hjul og fælge, kan du starte med at tage det værste skidt og snavs med haveslange eller højtryksrenser. Det nemmeste er at vaske fælgene med en børste, som kan løsne snavs fra selv de mindste afkroge. Når fælge og hjul er grundigt vasket, kan du skylle dem rene med koldt rent vand.


Step 4: Polering af bilen

Det er altid en god idé at slutte bilvasken af med en polering med voks. Voksen går ind og danner en afvisende hinde på bilens lak, som beskytter lakken mod det værste skidt og snavs. Ved at bruge voks med jævne mellemrum, kan du hermed beskytte din bil mod rust og forlænge bilens levetid. 
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x