Sådan vedligeholder du gulvene i dit hjem

Sådan vedligeholder du gulvene i dit hjem

22. jan 2021

Det er nødvendigt i de fleste hjem at vedligeholde de gulve, som er blevet lagt. Ofte skal dette gøre på forsklellig vis, da det ikke er alle typer af gulve, som kan holde til den samme behandling, og derfor bør du sætte dig ind i, hvordan du bedst kan vedligeholde din gulve i hverdagen, så du slipper for en større regning senere, når de skal udskiftes på grund af slid. For eksempel kan du se de seneste priser på gulvafhøvling her. Så kan du få dine smukke trægulve tilbage på ingen tid til en god pris. 

Trægulve

Har du trægulve i meget af dit hjem, så er det en god ide, at du giver dette træ den rigtige form for sæbe, når du skal gøre dem rene. Dette er specielt tilfældet, hvis trægulvene ikke er lakerede, da da træet eller suger alt fugt til sig, som det kan. Dette kan give store pletter og skrammer, og derfor bør du altid bruge en fed sæbe til dit trægulv, hvis ikke træet er larkeret. Derudover er det en god ide, at du får dit guld afhøvlet med nogle års mellemrum. Dette gør dem flotte at se på, og de kan holde til mere med en god behandling efterfølgende. 

Flisegulv

Der er flisegulv i mange moderne hjem i Danmark, hvilket gør, at der er nye typer af vedligeholdelse, som du skal tage stilling til, hvis du er en af dem, som har valgt denne gulvtype. Fliser skal i første omgang ikke have meget mere end en god vask med kalkfrit vand i hverdagen, men det kan ofte være en god ide, at du skrubber fugelinjen mellem fliserne, da denne hurtigt kan blive snavset og skifte farve i løbet af kort tid. 

Epoxygulv

Det er blevet mere og mere populært at lave epoxygulve i de danske hjem, og heldigvis er denne type af gulv en af de mest taknemmelige på markedet. Denne type af gulv kræver, hvis du passer på med ridser og andre stød, ikke meget mere end en vask, som kan holde overfladen pæn og skinnende. Derudover skal du blot sørge for, at der ikke kommer huller gennem epoxyoverfladen, da dette kan lede til større komplikationer med underlaget under. Dette er dog svært, og det kræver en hård behandling af gulvet for, at dette kan ske. Du skal altså blot have spand og klud klar, når du skal vedligeholde dit epoxygulv. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce