Sælg din bil:Sådan får du mest muligt for din gamle bi...

Sælg din bil:Sådan får du mest muligt for din gamle bi...

18. mar 2018

Det er sjældent, at køber og sælger som udgangspunkt er enige om prisen på bilen ved første øjekast. Sælger har rigeligt med minder omkring bilen og synes sandsynligvis, at den er mere værd. Køber derimod vil gøre meget for at presse prisen ned for at gøre en god handel. Men hvordan kan du som sælger øge prisen på din bil og få mest muligt ud af handlen? Det kigger vi nærmere på her.

Overvej den ’nemme’ løsning

Det kan være en hård ting at indse, at prisen på den bil, du købte, ikke er prisen på den bil, du nu sælger – på trods af at det er den samme bil. Men hvad er så den reelle pris? Det kan være vanskeligt som sælger at lægge sig fast på en realistisk men samtidig ambitiøs pris, og selvom du selvfølgelig kan kigge dig omkring på nettet og se, hvad andre køber/sælger for, er det ikke desto mindre tidskrævende arbejde, som i sidste ende ikke giver nogen garanti for, at du får den ”rigtige” pris. Annoncer på internettet kan give dig en indikation af, hvad din bil under visse forudsætninger er værd, men helt konkrete vurderinger af prisen er som udgangspunkt sværere at finde. Der findes dog hjemmesider som fx vikøberallebiler.dk, som kvit og frit tilbyder at vurdere din bil og give dig en pris og et tilbud, hvis du efterfølgende ønsker at sælge. Det er nemt og lynhurtigt – sælg din bil indenfor 24 timer og undgå bøvl, stress og risikoen ved at sælge privat.

Tænk over timingen på dit salg

Hvis du har overskud til det, så overvej timingen på dit salg ud fra et psykologisk synspunkt. Er der én ting, som køber lægger mærke til, så er det kilometerantallet. Dette kan du udnytte til din egen fordel. Tag som udgangspunkt en bil, der har kørt 265.000 kilometer. For køber er der en markant forskel på, om der står dette antal kilometer, eller om der står eksempelvis 271.000. Intervallet er således muligt at udnytte.

En anden måde at time sit salg på er ved at overveje årgangen på modellen. Igen – fra købers synspunkt – er der kæmpe forskel på, om man køber en 2015- eller 2016-model. Det vil altid se ud som om, at der er et års forskel på bilen – selvom dette måske ikke er tilfældet. Så overvej, om du skal sælge din bil, inden den (igen) runder en årgang. Hvis du ikke er den største bilfanatiker eller

-kender, kan du som tidligere nævnt med fordel overveje at benytte dig af vikøberallebiler.dk, der selvfølgelig tager højde for kilometertal, årgang, stand mv.

Tag et kritisk syn på din bil

Når du ser på din bil, skal du først og fremmest overveje, om du selv ville købe den. Er den ren og lækker, eller ligner den noget, som ikke har nogen fremtid? Hvis du giver den en ordentlig vask, og hvis du får fikset de små lakskader og buler, så vil din pris sandsynligvis være nemmere at retfærdiggøre.

Ligeledes bør du gøre den ren indvendigt. Rens sæderne, vask støvet væk og køb eventuelt nye måtter. Dette indebærer også at male paneler og rense lamellerne. Dét gør en forskel.

Hav dine papirer klar

Hvis du gerne vil sælge din bil, gælder det om at have alle dine relevante papirer klar. Mangler du nogle af papirerne, virker det hurtigt mistænksomt – også selvom alt er, som det skal være. Ligeledes kan dokumentation på reparationer og yderligere indkøbt ekstraudstyr være værd at fremvise.

Giv køber den bedste køreoplevelse

Når køber prøvekører din bil – hvilket køber jo skal før eller siden inden køb – gør de små ting også en forskel. Sørg for at have styr på, at radioen virker, at der ikke er rodet i de forskellige små rum ved chaufføren, og at dæktrykket er korrekt. Sidstnævnte vil give den mest optimale køreoplevelse og kan være udslagsgivende for købet i sidste ende.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce