Skal din bils forrude skiftes?

Skal din bils forrude skiftes?

15. maj 2019

Enhver bilejer ved, at selv det mindste lille stenslag kan udvikle sig til en kæmpe revne lige på tværs af forruden. Så ved du, at du er nødt til at udskifte den, og at du altså ikke kan vente med det længere. Samtidig ved mange, at det kan være rigtigt dyrt at få skiftet en hel rude. Med denne artikel giver vi dig tips og tricks til at gøre denne proces af udskiftning af forrude - så billigt som muligt - så du kan bruge dine penge til mere interessante ting til din bil.


Tip nummer et: undersøg om hele ruden skal skiftes

Selvom du får et stort stenslag i forruden, behøver du ikke altid at skifte det hele. I stedet kan det nemlig også repareres. Dette er langt billigere, og det er samtidig også en langt hurtigre proces. Ofte ved man, at et lille stenslag kan udvikle sig til en kæmpestor revne. Et lille stenslag kan ofte repareres væk, og til en meget lille pris - for eksempel ned til 350 kroner. Lader du ruden vente, og dermed udvikle sig til en revne, så skal du i stedet ud og skifte hele ruden. Derfor er et godt råd, at du tager bilen ud til en mekaniker med det samme. Her lader du ham eller hende se nærmere på ruden, og dermed vurdere og guide dig til, hvad du skal gøre. Denne mekaniker kan også fortælle dig, om dine bilruder blot er slidte.


Tip nummer to: undersøg din forsikring

Har du en revne eller et stenslag, så bør du hurtigst muligt undersøge, hvad din forsikring kan hjælpe med. De fleste danske biler er dækket af en forsikring. Sådan en forsikring dækker ofte også over skader, der kan ske mod din bil. Derfor kan det altså være, at dit forsikringsselskab betaler hele regningen, eller i hvert fald giver dig en lille slat - hvis der er en selvrisiko. Derfor bør du altid læse din forsikringspolice. Undersøg, hvor du er dækket, og hvor du ikke er. Hvis du er dårligt dækket, kan det være, du skal overveje et andet forsikringsselskab.


Tip nummer tre: undersøg markedet og dets priser

Der er en verden til forskel på, hvad det koster at få udskiftet eller repareret en bilrude. Derfor er det et godt udgangspunkt at undersøge markedets priser. Få et overblik af priserne fra Danmarks store autoglarmestre. Dette er for eksempel Dansk Bilglas, Ryds Bilglas eller Carglass. Dan et overblik. Herefter kan du overveje, om det ikke kan betale sig at indhente tilbud fra de forskellige forhandlere. Ofte kan det godt betale sig at besøge dem, eller give dem et opkald. De vil også gerne have en god handel - og hellere tjene penge på dig end at sende dig videre til en konkurrent. I følge undersøgelser, så kan det blive så billigt som 1.700 kroner at få skiftet en rude. Modsat kan det også koste så meget som 5.000 kroner for selv samme udskiftning hos en konkurrent. Det kan altså godt betale sig.
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x