Skal din næste bil være leaset?

Skal din næste bil være leaset?

26. mar

Går du og overvejer om din næste bil skal være leaset i stedet for at du skal finansiere den fuldstændig selv? Det kan være svært at vurdere om det ene eller det andet bedst kan svare sig for dig. Om leasing er det rigtige valg for dig, afhænger nemlig af flere forskellige faktorer. Går du og er i tvivl om hvorvidt leasing er det rigtige valg for dig, så kan du læse med her. Her får du lidt viden omkring fordele og ulemper ved leasing, så du nemmere kan træffe det rigtige valg, som passer til dig og din situation. 


Fordele 

En af de store fordele ved leasing er, at du betaler et mindre engangsbeløb end hvis du skal ud og købe den hos en forhandler eller en privatperson. Samtidig kender du dine udgifter på forhånd når du vælger leasing af bil. Leasingfirmaet står nemlig for både service og garanti på den leasede bil. Du kommer altså ikke til at stå med trælse værkstedsregninger for uforudsete problemer med bilen, som du ikke selv er skyld i. Ved du at din situation ændrer sig inden for de næste tre års tid, og at du derfor alligevel skal have en ny bil til den tid, kan det være en god ide at lease. Det kan nemlig ikke svare sig at finansiere en ny bil, blot for at have den i en så kort periode. Det vil blive til et alt for stort tab, når bilen skal sælges igen. Leasing er i øvrigt også en rigtig god måde, at få mulighed for at køre i nogle biler, som du måske ellers ikke ville have råd til. 


Ulemper

Der er dog også nogle ulemper forbundet med leasing. Godt nok betaler du et mindre engangsbeløb for bilen, men til gengæld får du heller ikke nogen af pengene at se igen, når leasingperioden er færdig. Derudover skal du være opmærksom på hvor mange kilometer du må køre om måneden i din leasede bil. Leasingkontrakter kommer nemlig med et bestemt antal kilometer du må køre. Ender du med at køre flere kilometer, end det der er skrevet i kontrakten, risikerer du at skulle betale ekstra for de kilometer. Leasing er altså smartest til dig, som har godt styr på, hvor mange kilometer du kører om måneden. Står du og skal til at finde et job, og ved ikke hvor i landet du ender henne, eller kan der ske andre pludselige ændringer i dit liv som kan have betydning, kan det være du skal droppe at lease, da der kan være for mange faktorer du ikke har styr på.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x