Skal du lease eller købe en bil?

Skal du lease eller købe en bil?

29. jul 2019

I denne artikel får du historien om, hvem der opfandt bilen. Den bil med benzinmotoren, som fleste i verden kører rundt i i dag. Den opfindelse som mange vil sige, er den største opfindelse i 1800-tallet. Her får du hele historien om de to tyskere, der hver for sig opfandt motoren, og den bil vi kender i dag. Derudover får du et indblik i, om man skal lease eller købe en bil. Dertil hvad der skal betales, når der leases en bil, og hvad man skal være opmærksom på, når man skal købe en ny bil.  

 

Starten på den firhjulet

Der er mange forskellige former for biler i dag, der er små bybiler, der er større stationcars, og så er der sportsvogne. Lige meget hvilken slags bil du er mest til, så har de fleste biler i dag en benzinmotor. Benzinmotoren er opfundet ud fra firetaktsprincippet. Benzinmotoren blev opfundet af to tyskere i slutningen af 1800-talllet. Der er dog forskellige meninger om, hvem der var den første, som opfandt det første bilmærke. Der er nogle der siger, at det var Gottlieb Daimler der opfandt den første bil i 1885. Mens der er en anden kilde, som lyder på, at det var Karl Friedrich Benz der i 1885 opfandt den første benzindrevne motor. Da kilden siger at Daimler først opfandt sin første bil i 1887. Benz' bil var en trehjulet bil med encylindret benzinmotor og begge kilder er enige om at Daimlers bil var en hestevogn med én cylindret benzinmotor. Gottlieb Daimlers motor havde en vandkølet motor, som sad mellem sæderne i hestevognen. Den første bil Daimlers byggede kunne yde 1,1 hk med 700 omd./min, og det resultere i at bilen havde en tophastighed på 16 km/h. I dag kører alle biler meget hurtigere, selv et el-løbehjul kører hurtigere end den første bil. I dag kan man dog finde ud af, at bygge hurtigere og hurtigere biler. I dag er verdens hurtigste bil målt til, at kunne køre helt op til 1228 km/h. Navnet på denne bil er ThrustSSC, som er udviklet af Richard Noble, Glynne Bowsher, Ron Ayers og Jeremy Bliss. Bilen satte denne verdensrekord indenfor hastighed den 15. oktober 1997, hvor den også blev den første bil til at bryde lydmuren.

 

Leasing af bil

Når du skal lease en bil, så betales der en leasingydelse hver måned, denne leasingydelse indbefatter, den ydelse du betaler hver måned for, at den bil du leaser. Derudover betaler du en førstegangsydelse, en månedlig ydelse, et depositum, en afgift til staten. Til sidst er der en restværdi. Restværdien er det beløb, som bilen kan afhandles til efter perioden for leasing, er afsluttet. Det er derfor meget vigtigt, at restværdien afspejles den værdi bilen, og derfor er nedskrevet realistisk. Du kan lease din næste bil hos Nellemannleasing.dk

   

Køb af bil

Der er mange ting du skal gøre dig klar omkring, inden du køber en bil. Det vigtigste er, hvad er dine behov er, og hvad den nye bil skal kunne leve op til og det nye bilkøb.

Der er mange ting, man skal tænke over inden, man foretager et bilkøb. Det første er, at man skal undersøge bilmarkedet hjemmefra, her skal man undersøge, hvad den type bil, man gerne vil købe, koster, og hvordan markedet har svinget. Dertil skal man overveje, om man vil købe en ny bil eller brugt bil? Det er altid dejligt, at købe en ny bil, som dufter helt frisk og ny, og som ingen har haft før en. Men bilen mister allerede meget værdi, når den først er kørt ud fra forhandleren. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x