Skal en båd være dit næste projekt?

Skal en båd være dit næste projekt?

29. jun 2021

Dette indhold er sponsoreret


Hvis du normalt går op i biler og er passioneret omkring den nyeste teknologi, tuning, udseende, udstyr og tilbehør til biler, så er det nok ikke helt forkert at antage, at du også interesserer dig for andre køretøjer og transportmidler. Ofte er bilentusiaster nemlig også begejstrede for eksempelvis både, men det kan virke en smule uoverskueligt at navigere rundt i alle de overvejelser, man bør gøre sig, inden man anskaffer sig en båd. Derfor vil vi her i artiklen give dig et hurtigt overblik over nogle af de vigtigste ting at have styr på i forbindelse med at anskaffe sig en båd.


Hav styr på dit udstyr

Et af de mest essentielle sikkerhedsudstyr til en båd er en VHF-radio. En VHF-radio kan nemlig bruges til at foretage nødopkald og agere som kommunikationskanal, når mobildækningen ikke længere rækker ude på vandet. Den mest optimale radioløsning er en håndholdt VHF-radio, fordi den også virker, selv hvis strømmen svigter på båden, da den netop ikke er koblet op til bådens strøm. Samtidig kan en håndholdt VHF-radio være din altafgørende redning, hvis du i en nødsituation er tvunget til at forlade din båd, fordi VHF-radioen er bærbar og kan tages med over alt modsat den stationære radio. Hvis du er nybegynder på vandet og i din båd, sejler du ofte kystnært og ikke ud på lange togter, og derfor er en håndholdt VHF-radio helt perfekt til nye bådejere og sejlere.

Sørg for at have de rigtige certifikater

Selvom du har anskaffet dig det rigtige udstyr i form af VHF-radioen, så er det næsten endnu vigtigere, at du har styr på dine certifikater. Enhver kan nemlig helt frit købe en VHF-radio, men selve brugen af radioen kræver altså, at man har et VHF/SRC certifikat. Det er lovpligtigt med et sådant certifikat for at kunne anvende en radio med maritime kanaler. Det behøver dog ikke være besværligt eller tage lang tid. Du skal blot være fyldt 15 år, det tager kun cirka 10 timer, og du kan vælge kursusform bestående af enten et personligt kursus eller via fjernundervisnig. De fleste bruger mellem to og otte uger på at gennemføre kurset, og så er man ellers klar til at bruge sin VHF-radio.


Overvej dine behov

Før du tager det sidste skrift i beslutningsprocessen og går ud og køber en båd, så skal du selvfølgelig gøre dig nogle overvejelser om, hvilke behov båden skal opfylde, og hvilket formål den skal tjene. Hvor mange personer skal din båd eksempelvis kunne rumme? Hvis du påtænker at sejle meget alene, skal du indtænke det i dine købsovervejelser, og ligeledes hvis du påtænker at have venner, familie og bekendte med på båden ofte. Du skal selvfølgelig også gøre dig nogle tanker omkring, hvordan du vil finansiere den, da en båd er en stor investering, der bliver ved med at påvirke din økonomi i flere år. En båd har mange omkostninger i forbindelse med brændstof, vedligeholdelse, tilladelser, certifikater og generelt bare mange uforudsete udgifter, og det er derfor vigtigt, at du har styr på din økonomi, før du vælger at punge ud.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce