Skoda Fabia - Klassens nye konge?

Skoda Fabia - Klassens nye konge?

599visninger 0 svar | 4. maj 2021



Skoda har løftet sløret af på den helt nye fjerde generation af Fabia. Den nye Fabia har et mål, og det er at være kongen i klassen hos minibilerne. 


Den nye Skoda Fabia har fået en ny front og bagende, hvor Fabia for første gang vil  kunne fås med Adaptiv Led forlygter. Standard er den udstyret med led lys på for - og baglygterne.  Den nye Fabia kører nu også på VAG's MQB AO-platform sammen med den nye Polo og Ibiza. 

Skoda har som sin søskende droppet dieselmotoren, hvor den også kun kan fås med benzinmotor. Til at starte med fås den forsat med en sugemotor i form af MPi'eren. Overraskende vil Skoda ikke tilbyde én MPi-motor som hos Seat og VW, hvor Skoda nu også sælger en 65 hk variant. Og hvis det lyder kedeligt, så gør Skoda det de andre mærker ikke har gjort. De genintroducer for den større 1,5 firecylinderet turbo med 150 GTi-heste... Den vil dog nu kun fås med DSG-gear som det eneste gear mulighed. Ellers findes de mest populærer 1-liter turboer endnu. Fabia fås med 5 - og 6-trins manuel gear og 7-trins DSG. 

Motorprogrammet. TSI= Turbobenziner. 
 MPi 1,0 EVO 65 HK, 93Nm
MPi 1,0 EVO 80 Hk , 93Nm
1,0 TSi  EVO 95 Hk, 175Nm, 21 km/l. 
1,0 TSi EVO 115 HK, 200Nm, 22 km/l
1,5 TSi EVO 150 Hk, 250Nm DSG7


Skoda har fundet 50-liter mere bagagerumsplads, og det betyder at den nu er klassens mest rummeligste bil med 380-liter bagagerumsplads. Lægger man begge bagsæder ned, vil den rumme 1.190-liter.

Fabia'en er også klassen's mest aredynamiske bil, hvor den sætter standarden hos B-Segment bilerne. Fabia's væskedynamik er gået fra 0,32 til 0,28.
Skoda introducerer også for to nye farver kaldet: Phoenix Orange og  Graphite Grey. Og så vil den også kunne fås med 18" fælge som ekstraudstyr for første gang. 


Fabia vil standard fås med et 6,8" Touchskærm. Dog kan et større 9,2" skærm (MiB3) tilkøbes sammen med et 10,25" Digitalt instrumentering. 



På sikkerheds fronten kan Fabia nu fås med Skoda's Travel Assist sikkerhedspakke. Denne pakke indeholder Adaptiv fartpilot og ved rattet kan den følge om førren er træt ved rat bevægelserne.  



Hvornår den kommer og hvad den kommer til at koste er lige nu uvist. 





Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Skoda Fabia - Klassens nye konge?
Annonce