Skoda Scala - den tjekkiske Golf!

Skoda Scala - den tjekkiske Golf!

1656visninger 5 svar | 6. dec 2018


Den sjette december er dagen hvor Skoda starter et nyt kapitel for en bil i Golf-klassen. Den nye Scala overtager dog ikke pladsen fra Octavia'en, der er et sted stationcar udgaven af SCALA. Dog udfylder den pladsen, hvor Skoda tidligere har prøvede at sælge modellen Rapid.  En VW Golf udgave af Skoda.  Navnet "SCALA" er latinsk og betyder "At stige". Og her forventer Skoda at med SCALA at blive en af de mest solgte modeller i klassen. 

SCALA bruger den velkendte MQB-platform som det meste af VAG-familien gør, samt et genkendeligt motorprogram. I kabine er dog sket store ændringer. Væk er det man kender fra Octavia'en, og helt nye materialer er kommet i brug som også vil kunne finde på den kommende Mk8 Golf. Detaljer som blød plastik og microfiber stof i sæderne. Andet nyt er det store 9,2" touch skærm, der dog vil være ekstraudstyr. Standard kommer den med et 6,5" skærm. Som de nye Polo'er og Audi'er, vil man også kunne tilkøbe et 10,25" virtual digital instrument speedometer. Til noget mere A'typisk, kan man også købe et helt glas-dække bagagerumsåbning med ordet SKODA på glasset. Det skyldes at i Kina vil SCALA også introduceres, og dernede er Skoda et forholdsvis nyt mærke, hvor det gælder om at promover mærket bedst muligt!  


SCALA er ifølge Skoda på ligefod med de store tyske konkurrenter, såsom Audi A3, BMW 1-serie og den mægtige Mercedes A-klasse. Dog til en pris der matcher de koreanske biler! SCALA kommer i tre udstyrsvarianter; S SE og SE L, hvor sidstnævnte er toppen. Derudover kommer der en RS version til næste år, hvor man nok skal forvente en Golf GTi klon. 

Motorprogram TSi= Benzinturbo
1,0 TSi 95 Hk 20,4 km/l
1,0 TSi 115 Hk 20,4 km/l
1,5 TSi 150 Hk DSG 19,6 km/l
G-Tec 1,0 90 Hk CNG (Naturgas-kommer ikke til DK)
Diesel
1,6 TDi 115 Hk 250Nm 25 km/l Den nye SCALA kommer til landet i midten af 2019!


 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Skoda Scala - den tjekkiske Golf!
Kommentér på:
Skoda Scala - den tjekkiske Golf!