Sovesofa guide til familiefarens arbejdsværelse

Sovesofa guide til familiefarens arbejdsværelse

4. feb

 

Hvor stor skal sovesofaen være?

Har du af og til overnattende gæster? Så er det altid rart at kunne tilbyde dem en behagelig soveplads, uden du behøver opgive din egen seng. Her er en sovesofa det perfekte alternativ. Der er nemlig rig mulighed for at finde sovesofaer, hvor man ligger rigtigt godt. Samtidig er møblet smart, da det i dagstimerne kan bruges som ekstra siddepladser i stuen, på børneværelset eller på gæsteværelset. Det kan dog være svært at finde ud af, hvor stor en sovesofa du bør vælge til netop dit hjem. Det prøver vi derfor at give dig svar på her.

Overvej rummets størrelse
Før du vælger en sovesofa, bør du overveje, hvor den skal stå. Rummets størrelse har nemlig stor betydning for, hvor stor en sovesofa du bør købe. Er der tale om et lille gæsteværelse, er det nok en god idé at gå men en lille model, hvor der er plads til en eller to sovende gæster. Det samme gælder, hvis du ikke har meget plads i stuen. Heldigvis findes der masser af små topersoners sofaer, der kan foldes ud til en sovesofa.

Hvor mange sovende gæster?
Du skal naturligvis også overveje, hvor mange sovepladser du gerne vil have. Du kan vælge en lille sovesofa, hvor der bare er plads til én sovende gæst. Her vil den typisk være 80 x 190 cm stor. Det kan dog også være rart med en dobbeltseng, så du får lidt mere plads. Langt de fleste sovesofaer kan da også foldes ud til en decideret dobbeltseng. Her er målene gerne 140 x 200 cm eller mere, så der er plads til to personer.

Brug for ekstra opbevaring?

En anden vigtig overvejelse er, hvordan du ellers gerne vil bruge din sovesofa. Skal sovesofaen til dagligt fungere som sofa i stuen? Så kan det være rart at vælge en større model, hvor der eventuelt også er chaiselong. Dermed kan man smide benene op, når det rigtigt skal hygges. Det kan også være rart med en model med indbygget nakkestøtte, så komforten er i top. Ofte er er det også smart, hvis der er et rum til opbevaring i sovesofaen. Her kan du gemme ekstra dyner, puder, sengelinned og tæpper. Dermed har du det altid lige ved hånden, når der kommer overnattende gæster.

Pris og størrelse går hånd i hånd
En sidste og vigtig ting, du bør overveje, er prisen. Der er nemlig ingen tvivl om, at pris og kvalitet hænger sammen. Vil du have en stor model med plads til, at hele familien kan sidde og hygge sig, når den ikke bruges som seng? Så koster det altså også ekstra. Den billigste løsning er uden tvivl en helt enkel sofa, hvor der kan sidde to personer og sove en. Det er altså helt op til dig at beslutte, hvad dit budget tillader. Her spiller valg af producent og materialer naturligvis også ind.

Tager du ovenstående råd med i dine overvejelser, finder du nemt en sovesofa, der passer til dine behov. Der findes nemlig med garanti en sovesofa til alle typer hjem og ikke mindst alle budgetter.

 

Hvilket materialer skal du vælge til din sovesofa

Drømmer du om at indrette et smukt gæsteværelse, så du altid kan tilbyde gæster at blive sovende? Så er det bare ikke sikkert, du har plads til en stor og dejlig seng. Mange af os bor småt, og derfor gælder det om at udnytte pladsen bedst muligt. I det tilfælde kan en sovesofa være et skønt alternativt til en seng. Her får du nemlig et behageligt sted at sove for dig eller dine gæster. Samtidig får du dog også et møbel, der kan pynte og give masser af ekstra siddepladser. Alsidigheden gør altså en sovesofa til et møbel, hvor du får rigtigt meget værdi for pengene. Det kan dog være svært at gennemskue, hvilken model du skal vælge. Der findes jo et væld af forskellige designs, farver, størrelser og ikke mindst materialer. Særligt materialevalg kan være svært. Det har nemlig stor betydning for, hvordan sofaen fremstår, og hvor længe den holder. Læs med herunder, hvor vi giver dig inspiration til nogle af tiden mest populære materialer til sovesofaer.


En blød og fin sovesofa med stof
En sofa er ofte hjemmets midtpunkt. Det er her vi kobler af med en film eller smider fødderne op for at nyde en god bog. Derfor skal sofaen naturligvis også være indbydende og matche din personlige stil. Her kan en sovesofa i stof være det rette valg. Stof giver nemlig et flot og meget indbydende udtryk. Komforten er også stor, da materialet gør sofaen blød at sidde i. Der findes et hav af forskellige typer stof til ethvert behov. Mange har helt sikkert betænkeligheder ved at vælge sofaen i stof, da det kan være sart. Og hvad nu hvis du spilder? Der er dog rig mulighed for at finde sovesofaer i stof, hvor betrækket kan vaskes uden problemer. Du skal dog naturligvis vurdere, om det er smart, hvis du har små børn eller husdyr i hjemmet.


En klassiker i læder
Læder har alle dage været manges foretrukne materiale, når det gælder sofaer. Det kraftige og lidt maskuline udtryk kan nemlig give en flot kontrast til en mere feminin indretning. Det er lidt mere utraditionelt at vælge en sovesofa i læder. Det er dog muligt at finde dem derude. Og komforten er fortsat helt i top. Det gode ved en sofa i læder er desuden, at den er nem at vedligeholde. Dertil kommer, at den holder sig pæn længe. Du skal altså ikke bekymre dig om at spilde drikkevare eller mad, da det nemt kan fjernes med en våd klud.


Velour – Tidens hotteste trend
Vil du have fingeren på pulsen med din indretning? Så bør du anskaffe dig en sovesofa i velour. Det dekandente stof er nemlig populært som aldrig før. Det kraftige stof giver da også et meget eksklusivt udtryk, som kan give stuen eller værelset helt nyt liv. Her er det særligt moderne at kaste sig ud i en frisk farve som blå, grøn, gul eller rosa. Der findes dog også mere nedtonede nuancer i velour, hvis du ikke er helt så modig.

Uanset hvilken stil du er til, finder du en sovesofa, der matcher dine behov. Dermed kan du og dine gæster få en god nats søvn, samtidig med at du får et møbel, der pynter betydeligt i hjemmet.

 

Skal du vælge sovesofa eller elevationsseng?

Skal du indrette din nye studiebolig eller et gæsteværelse? Eller trænger soveværelset bare til en opgradering? Så skal du helt sikkert ud og have fat i en ny seng. En ordentlig seng er afgørende for, at du og dine gæster får en god nats søvn. Møblet har naturligvis også stor betydning for, hvordan rummet fremstår visuelt. Derfor kan det også være svært at finde ud af, hvilken seng du skal gå med. Skal du gå med den alsidige og billige løsning med en sovesofa? Eller bør du ikke gå på kompromis med komforten og
vælge en elevationsseng i stedet? Netop det kan du finde svar på her, hvor vi sammenligner de to vidt forskellige sengetyper. Dermed kan du selv vurdere, hvad der er bedst for dig og dit hjem.


Det får du med en sofasofa
En sofasofa er løsningen til dig, der vil have et smart og yderst funktionelt møbel. Her får du nemlig en sofa, der giver ekstra siddepladser. Du får dog også en komplet seng, som du let kan folde ud, når der er brug for den. Det gør det til den ideelle løsning for dig, der ikke har så meget plads. Du bor måske i en lille lejlighed, hvor der ikke både er plads til en seng og en sofa. Og hvorfor så ikke slå to fluer med et smæk? Det er også en populær løsning til teenageværelset, så der er plads til at have vennerne på besøg. En sovesofa kan også bruges som en helt almindelig sofa i stuen. Her er det blot en bonus, at den kan blive til en seng, hvis der kommer overnattende gæster. Der er altså utroligt mange fordele ved en sovesofa. Du skal dog være opmærksom på, at komforten ikke altid er helt i top. Det skyldes, at du ikke får de mange lækre lag af madrasser, som du kender fra en rigtig seng. Der er dog mulighed for at finde varianter, hvor du sagtens kan få en god nats søvn.  


Det får du med en elevationsseng
Vil du ikke gå på kompromis med din nattesøvn? Så er en elevationsseng vejen frem. I modsætning til en sovesofa er der nemlig her skruet helt op for alle egenskaber, der kan gøre sengen mere behagelig for dig. Det unikke ved en elevationsseng er, at du selv kan justere den. Via en fjernbetjening kan du vælge den hældning i både hoved- og fodende, der passer dig bedst. Det er særligt godt, hvis du har problemet med en dårlig ryg eller nakke. Sengen er generelt mere skånsom over for kroppen. Det forstærkes også af de gode madrasser, der giver din krop alt den støtte, den har brug for. Har du specielle krav til din liggeposition om natten, gør du altså dig selv en tjeneste ved at vælge en elevationsseng. Her er det nemlig bestemt ikke gavnligt at sove på en sovesofa nat efter nat. Generelt tiltaler en elevationsseng et ældre publikum. På den anden side er en sovesofa et populært valg blandt yngre forbrugere.


Vælg efter dit behov og budget
Når du skal vælge ny seng, gælder det altså om at vurdere dit behov. Hvor meget plads har du? Hvad skal sengen bruges til? Hvad er dine egne krav til en seng? Og hvor meget er du villig til at betale? Prisen har nemlig også meget at skulle have sagt. En sovesofa er som regel et væsentligt billigere valg end en elevationsseng. Her får du dog enormt meget luksus for pengene.

Det er svært at sammenligne de to sengetyper. De er nemlig dybt forskellige på alle punkter. Derfor er det helt op til dig at beslutte, hvad der passer bedst til dig og dit hjem.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x