Spar penge i forbindelse med skrotningen af bilen

Spar penge i forbindelse med skrotningen af bilen

19. dec 2019

Dette indhold er sponsoreret


Hvis du er en af de danskere, der lige i øjeblikket overvejer om du skal skrotte den gamle diesel-sluger, så skal du læse med her. For i denne artikel gennemgår vi alle de tips og tricks man kan bruge for at spare penge og få mest muligt ud af skrotpræmien på det gamle spøgelse. Der er nemlig et par smarte tricks, man kan gøre brug af for at undgå specielle gebyrer og andet, der trækkes fra skrotpræmien hos en autoophugger. Vi har i denne artikel fundet tre forskellige tips til, hvordan man kan spare flest penge i forbindelse med skrotningen af bilen. Læs mere om skrotpræmie hos skrotbil.


Afmeld-selv-løsningen er billigst

Når man gerne vil sælge en bil til skrot er der forskellige gebyrer forbundet, som autoophuggeren tager sig betalt for at udføre. Èn af den er det såkaldte “afmeldingsgebyr”, der i alt sin enkelthed går ud på, at nummerpladerne erklæres ugyldigt. Det kan man spare væk, ved selv at gøre det før autoophuggeren får bilen. Normalt er sådan et gebyr forskelligt fra ophugger til ophugger, men 250 kr. er ikke en udsædvanlig pris for, at ophuggeren afmelder bilen. Dog kan man med få klik på nettet, selv afmelde bilen og dermed spare sig for dette ligegyldige gebyr. Afmeldingsformularen kan findes via en hurtig Google-søgning, på FDM eller på offentlige hjemmesider.


Lav den rigtige research

Der er tre krav, der skal overholdes før man har lov til at modtage skrotpræmie på en bil. Det er således, at bilen først og fremmest skal være registreret hos Motorregistret før det kan lade sig gøre at modtage skrotpræmien. Det betyder, at man skal være i besiddelse af en registreringsattest på bilen, når den afleveres hos autoophuggeren. Det er autoophuggerens garanti for at bilen ikke er stjålet, efterlyst eller andet. Derudover skal autoophuggeren som bilen leveres til være miljøgodkendt, da man har et ansvar for, at bilen bliver skrottet forsvarligt og korrekt. Det er for at sikre, at autoophuggeren ikke sælger bilen videre, når man har modtaget skrotpræmien. Sidst, men ikke mindst er det også således, at ligeså snart bilen er kasseret som skråt må den ikke indregistreres eller til andre lande. Hvis disse tre kriterier er opfyldt har man krav på en skrotpræmie for bilen. Denne præmie kan variere fra bil til bil, og derfor kan det kræve en smule research at finde skrotpræmien på den.


Vælg den rigtige autoophugger

Når man endelig har besluttet sig for, at bilen skal til skrot handler det om at finde den rigtige autooophugger. Det skal man fordi, at der er forskel på autoophuggere og de kan tage forskellige priser for servicen. Man skal derudover vælge en autoophugger, der har den rette godkendelse til neddeling og sortering af bildele, så alt foregår efter bogen. Med et par hurtige søgninger på Google er det super simpelt at finde den nærmeste miljøgodkendte autoophugger. Skrotpræmien på biler i 2020 er mellem 2.200 og 5.000 kr. afhængig af model og brændstoftype. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x