Studerer du til mekaniker? Derfor bør du huske a-kasse...

Studerer du til mekaniker? Derfor bør du huske a-kasse...

17. feb

Der er mange relevante grunde til at melde sig ind i en a-kasse allerede, når man er studerende. Det giver måske ikke rigtigt mening for mange og særligt ikke, hvis de ikke har sat sig ind i, hvorfor det netop er vigtigt. Derudover, kan prisen for at blive medlem af en a kasse også være med til, at mange studerende vælger at vente til de faktisk er udlært, og har fået arbejde. Lad os tage et kig på a kasser og studerende.


Som studerende, er det faktisk muligt at blive medlem af en a-kasse helt gratis under studietiden, hvis man er under 30 år. I Danmark er der mange a-kasser at vælge imellem, hvorfor det altid er en god idé at lave en sammenligning. A-kasserne bliver ofte forvekslet med fagforeningerne, men der er enormt forskel. Hvor a-kasserne er til i forhold til økonomi og dagpenge, er fagforeningerne til hjælp i forhold til arbejdsforholds, ansættelser og meget mere. Se denne hjemmeside og find en a kasse for studerende. 

A-kasser for mekanikere

I Danmark kan man vælge imellem mange a kasser, dog, er der noge som er rettet specielle fagrupper og brancher. Blandt andet, er der a kasser for selvstændige og lærere. Der er dog også a kasser for alle, som typisk kan være lidt billigere i medlemskab. Dog er det en skrøne, at der er forskel på, hvor mange dagpenge man får alt efter, hvilken a kasse der er tale om. Det er faktisk det samme. 


Da din profession er mekaniker, kan du overveje Dansk Metal, da de rammer din fagruppe, men der findes skam også andre muligheder. Når man er tilmeldt en a kasse som studerende, er der dog også en række fordele, som er værd at tage med. Blandt andet kan der være adgang til workshops, sparring, rådgivning og meget mere. 


Husk at læse op på reglerne

For at få studiemedlemskab i en a kasse, er der nogle betingelser der skal være opfyldt. Via ovenstående link, kan du i det detaljer, blive klogere på disse, hvad enten du er studerende under eller over 30 år. Selvom du er over 30 år, er der nemlig undtagelser. 


Økonomisk hjælp efter endt studie

Det er desværre ikke alle studerende, der lander drømmejobbet efter de er blevet færdig med uddannelse. Dét er netop her, hvor det giver stor mening at være medlem af en a kasse inden. Netop for muligheden for at få dimittendsats, mens man leder efter job. Husk at læse op på alle betingelser, før du melder dig ind. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce