Subaru Legacy er tilbage og VW Jetta med GTi Power!

Subaru Legacy er tilbage og VW Jetta med GTi Power!

525visninger 2 svar | 8. feb 2019
I dag ser vi på det mest interessante nyheder fra Chicago Auto Show, hvor Subaru har præsenteret for en ny stor Legacy og VW Jetta er klar med en ny GLi!

  • Subaru Legacy

Legacy gør sig klar for 2019 med en helt ny model. Trods at Legacy er en sjælden bil herhjemme, så sælges de i massevis i Nordamerika og selv i de øvrige Skandinaviske lande. Den nye Legacy ser meget ens ud med den gamle, men det er en helt ny model som er blevet en del større end før. 457-liter bagagerumsplads, hvad er ca. 3,55 cm længere end før.

Subaru har aldrig været kendt for den bil i klassen med den mest interessante kabine. Dog er der sket kæmpe forandringer med  den nye Legacy. Vælger man den i de større udstyrsudgaver, så kommer den standard med et kæmpe 11,6" Touchskærm i tablet still. Sikkerheden er også noget Subaru har skruet op for.  Selve platformen er bygget til absorber 40% mere kraft hvis en ulykke skulle ske, og det burde gøre den til den mest sikker bil i klassen. En anden ny ting er EyeSight Driver Assist med Lane Centering som er nu standard på hele udstyrs programmet. Ellers findes den nye Legacy med følgende sikkerhedsudstyr; Automatisk nødbremse, front kamera, LED-lys som følger vejen, blind spot og lane Change Assist. 

Åbner man frontklappen er der ingen boxerdiesel at finde, derimod den nye 2,5 boxerbenziner med 182 Hk og en helt ny 260 Hk 2,4 Boxerturbo!

Motorprogram
Benzin
2,5 182 Hk, 238Nm 15 km/l
2,4 Turbo 260 Hk 375Nm 13 km/l


----------------------------------------------------------------------------------------
VW Jetta GLI

I europa har vi Skoda Octavia R.S hvis man skal bruge en Golf GTi som familiebil. Derimod findes der en model kaldet Jetta GLI i Nordamerika. Som navnet siger, så er det en firedørs sedan med motoren fra Golf GTi. Som nogle nok ved, så findes den nyeste generation af Jetta'en ikke europa mere, men faktisk kunne en GTi motor fås i de forrige Jetta'er i europa. De så bare ikke så sportslig ud som GLi udgaven gjorde.

Undervognen er sænket med 1,5 cm end den normale Jetta og låner samme bremser fra Mk 7 Golf GTi. En anden ting som Golf'en, så får den også elektronisk "limited-slip differential" og mulighed for en adaptiv undervogn!
Nåh ja, motoren er selvfølgelig en 2,0 TSi med 230 Hk og mulighed for et 6-trins manuel gear eller deres 7-trins DSG gear!

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Subaru Legacy er tilbage og VW Jetta med GTi Power!
Kommentér på:
Subaru Legacy er tilbage og VW Jetta med GTi Power!
x