Subaru WRX - Rally-legenden rejser sig fra sin grav!

Subaru WRX - Rally-legenden rejser sig fra sin grav!

412visninger 0 svar | 10. sep 2021


Det er ikke mere end to år siden, at Subaru kom med den kedelige udmelding om at de ikke længere ville bygge flere WRX'er. Desuden tog Subaru også den vildere WRX STi fra det Europæiske modelprogram . I dag har de dog præsenteret for en helt ny model! Dog forventes den ikke til Danmark. 

Helt ny motor og platform.

Selvom den ligner meget den forrige WRX, er det en helt ny model. Platformen er større da det er den samme som de også bruger på den nye Legacy/Outback, kaldet Subaru Global Platform. Det gør den nye WRX en smule større og breder end tidligere. 

Motoren er også ny. Det faktisk den samme 2,4 Boxermotor, som også kan findes på den nye Subaru BRZ og Toyota GR 86. Dog har Subaru smidt en Turbo på den, og derfor yder den ikke de 230 hk som BRZ/GR 86 gør,  men hele 275 hk og 350Nm. Det er blot 3 hk mere end tidligere WRX, men noget mindre end den gamle WRX STi's 300 hestekræfter. 

Op til 50% hurtigere gearskift.

WRX er fortsat en lille kompakt Sport Sedan med permanent intelligent firehjulstræk. Dog kommer den nye WRX, som den første Subaru nogensinde, med et adaptivt affjedringssystem. Systemer giver føreren den mulighed for at kunne vælge tre forskellige køreprogrammer; Normal, komfort eller Sport. 

Af gear muligheder fortsætter WRX med et velkendt trinløst automatgearkasse (CVT), der dog skulle være 30% hurtigere til at opgearing og 50% ved nedgearing. 
Ellers kan man stadig få et 6-trins manuelgear endnu. 

En kabinen som er direkte taget fra Outback/Legacy. 

Det er ikke en hemmelighed at kabinedesign ikke er Subaru's Forza. Trods det var kabine designet på den nye Outback/Legacy det pæneste længe set fra det Japanske mærke, og derfor har Subaru også valgt at genbruge det i den nye WRX. 



Her finder man dog ikke et digitalt instrumentering, hvor Subaru stadig holder fast i et analog speedometer. Heldigvis er det kæmpe 11,6" Touch Skærm standard på hele WRX program. 


Den nye WRX forventes ikke til Europa, og hvis en hurtigere WRX STi skulle komme, vil den nok heller ikke kunne købes mere herover. WRX eksklusiv for Amerika og Japan.  



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Subaru WRX - Rally-legenden rejser sig fra sin grav!
Annonce