SUZUKI FRONX - En Baleno på stylter.

SUZUKI FRONX - En Baleno på stylter.

1036visninger 0 svar | 12. jan 2023

Det har været en stor uge for Suzuki, som kunne præsentere for en konceptbil af hvad der bliver deres første 100% elektriske bil med konceptbilen EVX. Dog var det ikke den eneste nyhed fra Suzuki denne uge, hvor en kompakt Crossover også blev præsenteret i stilhed. 
Hvad er det så for en model?

 Suzuki FRONX hedder den og er bygget på den udgået Baleno. Det betyder at FRONX vil dele klassen med biler som Volkswagen T-Cross, Hyundai Bayon eller Opel Mokka.

 Suzuki bygger mange Crssover og SUV'er til deres model program, men i forhold til deres modeller, såsom S-Cross, Ignis og Vitara, skal FRONX placeres mellem Ignis og Vitara/S-Cross i sin størrelse. Designet er et et nyt udtryk fra Suzuki med en større gril, mindre LED-forlygter og det så populære DRL-lysstribe bagpå for at være med på moden i klassen. 

Intet Toyota over denne Suzuki. 

I dag har Suzuki og et Toyota et samarbejde sammen, hvor de seneste år har lånt biler fra hinanden. Fx. har Toyota lånt Toyota RAV4 og Corolla til Suzuki i Europa, hvor Toyota til gengæld har fået fingrene i Baleno og navndøbt den Starlet ude for Europa.  Heldigvis for SUZUKI-fansene er FRONX 100% en Suzuki. Derfor bruger den også et genkendeligt motor program fra Suzuki gennem tiden. Det er nemlig Suzuki's egen Dueljet og Boostjet motorer. En sugemotor på 1,2 -liter Dueljet med 90 hk og 113Nm, eller den lidt sjovere 1,0 Boostjet Turbo med 100 hk og 148Nm - begge motorer er benziner og fås med enten et 5-trins manuelgearkasse eller et Semiautomatisk ASG-gear. 

Kabinen er dog den samme fra den nye Baleno. En model som ikke kom til Europa (mere her om netop den model). Det vil sige at FROX modtagere et større 9" Touchskærm, har trådløs mobilopladning, bakkamera med 360º vinkel og Head-Up Display. Hvornår kommer den så?

Ja, hvornår kommer FRONX så på gaden, for som det er i øjeblikket har Suzuki ikke planer om at sætte FRONX på Europæisk jord endnu. Om det sker vides ikke, hvor Suzuki har planer om at sælge FRONX i Asien, primær Indien. Dog ville de ikke udelukke en mulighed for Europæisk salg i den nærmeste fremtid. Vi krydser finger. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
SUZUKI FRONX - En Baleno på stylter.
Annonce