Suzuki S-Cross - En Darling er tilbage.

Suzuki S-Cross - En Darling er tilbage.

930visninger 0 svar | 25. nov 2021


Tilbage i 2007 blev en ny model fra Suzuki præsenteret med navnet SX4. Det var dengang Suzukis svar for en bil i den nye klasse med kompakte Crossover. Gennem tiden blev navnet ændret på SX4 til SX4 S-Cross og til sidst bare S-Cross. Dette er tredje generation af en af de mest populærer Suzuki'er. 


Et design som ingen anden Suzuki. 

Den nye S-Cross er blevet meget aggressiv i sit design end forrige modeller, hvor Suzuki har løftet fronten en smule for at få et mere Off-Road-agtigt  "look. Bagenden har man givet den en helt ny still med gennemsigtige lygte design. 


Endnu en Toyota med Suzuki-logo på fronten ?

I 2019 indgik Toyota et samarbejde med Suzuki, og i den forbindelse fik Suzuki lov til at smide deres logo på fronten af Toyota Corolla og RAV4. Af den grund, var der tvivl om at den nye Suzuki var baseret på Toyota Corolla Cross. En model som ikke bliver solgt i Europa. Nu kan jeg fortælle at dette ikke er tilfældet med den nye S-Cross, som er bygget på sin helt egen platform og motoren er også Suzuki's egen firecylinder. 

Motoren yder 130 hk, 235Nm og er den efterhånden velkendte 1,4 turbo fra Swift Sport. Den får hjælp af Mild-hybrid teknik og drives enten af et sekstrins manuelgear (0-100 9,5 sekunder) eller sekstrins AUT. (0-100 10,2 sekunder).  S-Cross kan også fås med firehjulstræk, det som Suzuki kalder for AllGrip.  



Kabinedesignet er måske  ikke S-Cross stærkeste side, hvor den mildest talt ser lidt gammeldags ud end konkurrenterne. Standard fås den med et 7" touchskærm og analog instrumentering. Dog er sikkerhedsudstyret blevet forbedret med Adaptiv fartpilot og skilte genkendelse. 


Den nye S-Cross kan allerede opleves hos forhandleren fra d. 8 Januar og bestlingen sker allerede før jul. Prisen starter fra 
235.000 kr. S-Cross fås i tre udstyrsvarianter herhjemme; Comfort, Active og Adventure. Sidste to nænvte er med AllGrip. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Suzuki S-Cross - En Darling er tilbage.
Annonce