Suzuki SWIFT - Et sidste vers for den lille minibil

Suzuki SWIFT - Et sidste vers for den lille minibil

688visninger 3 svar | 6. dec 2023


I sidste måned blev den fjerde generation af Swift officielt præsenteret i sit hjemland, Japan. På det tidspunkt var der usikkerhed om, hvorvidt den nye Swift ville gøre sin vej til Europa. Nu er det blevet bekræftet: Den nye Swift vil også blive lanceret i Europa, og det forventes at være den sidste iteration af Swift fra Suzuki! Tiderne har ændret sig, og som følge deraf er denne biltype ikke længere lige så populær som den har været tidligere. En minibil udstyret med en trecylindret benzinmotor står over for udfordringer, især i lyset af den gradvise overgang til elbiler, der også er i gang med at overtage dette segment.


Ligesom konkurrenterne udfaser sig selv, fortsætter Swift sin rejse ind i 2024. Modellen vil være tilgængelig med en helt nyudviklet 1,2 liters (Z12E) trecylindrede benzinmotor, der er udstyret med Mild-Hybrid teknologi - uden brug af turbo. Ydelsen forbliver derfor beskeden med 83 hk, og ifølge Suzuki kan den accelerere fra 0 til 100 km/t på kun 12 sekunder. Swift vil fortsat tilbyde valget mellem en 5-trins manuel gearkasse eller muligheden for en CVT-gearkasse, ideel for dem, der foretrækker en automatisk transmission uden besværet med manuel gearskift.I kabinen overrasker Suzuki ikke med revolutionerende ændringer, men introducerer ikke desto mindre en ny 9" touchskærm. Bemærkelsesværdigt er dog, at bilen stadig er udstyret med analoginstrumentering, hvilket er en sjældenhed i 2023. Dette bevarer en klassisk fornemmelse af en mere traditionel bil. 

På den anden side har Suzuki helt klart bevæget sig i den rigtige retning når det handler om sikkerheden. De nye systemer i Swift inkluderer vognbane assistance, førerovervågning og Dual Sensor Brake Support II. Dette system bruger både kamera- og radarbilleder til at advare føreren om andre køretøjer, cyklister og fodgængere på vejen. Det kan også automatisk aktivere bremserne, hvis føreren ikke reagerer. 

Den nye Suzuki Swift forventes til Europa og Danmark foråret 2024, hvor den vil også kunne fås med firehjulstræk. Derudover vil den være en af de billigste benzinbiler på marked.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Suzuki SWIFT - Et sidste vers for den lille minibil
Kommentér på:
Suzuki SWIFT - Et sidste vers for den lille minibil
Annonce