Top 3 - Her er verdens hurtigste biler

Top 3 - Her er verdens hurtigste biler

15. aug 2019
Fart er en bils ultimative specifikation. I hvert fald, når man snakker om ræs og superbiler. Vi har i denne artikel fundet de tre hurtigste biler, der lige nu har de tre højeste topfarter. Der er sikkert rigtig mange bilentusiaster, der har en eller flere af disse biler på deres liste, for det er exceptionelt eksklusive biler, der er tale om. Det er nok også de færreste, der får råd til dem gennem deres liv, medmindre man vinder den store jackpot på Rød25 eller vinder i lotto. Ikke desto mindre kommer de her, præsenteret fra tredjehurtigst og opefter.
 
Nr. 3 - Bugatti Veyron 16.4
Den franske bilproducent Bugatti er i en klasse for sig. En absolut særklasse. når det kommer til ekslusivitet, komfort og ikke mindst muskler. Da Bugatti i sin tid lancerede deres Veyron-udgave gjorde noget helt specielt. De var nemlig det første bilmærke nogensinde, der formåede at producere en gadebil, der kunne køre over 400 km/t. Det var revolutionerende, da den første gang kom på gaden, og er stadig en præstation, der tilhører få bilproducenter verden over. Bugatti Veyron’en havde, indtil dens storesøster Chiron slog den, rekorden for den hurtigste bil i verden. Den ramte faktiske 0-400-0 på magiske 46 sekunder, da den i sin tid blev testet, og på en testbane fik man Veyron’en op på hele 433 km/t.

Nr. 2 - Bugatti Chiron
Det var da også Bugatti selv,  der slog deres egen rekord, da de testede deres andet bud på en superbil - Bugatti Chiron. Chironen, der ikke er superlangt fra Veyronen, satte nemlig verdensrekorden, der indtil fornyligt var den gældende. På testen 0-400-0 km/t satte Chiron’en nemlig lillebror Veyron til vægs og brækkede et par sekunder af den hidtidige verdensrekord. På cirka 42 sekunder lykkedes det, at få Chironen op på de 400 km/t fra nul og tilbage til nul. De gav den franske bilproducent, der i mange år havde besiddet den prestigefyldte plads endnu længere ned til konkurrenterne. Indtil....

Nr. 1 - Koenigsegg Agera RS
Indtil den svenske bilproducent Koenigsegg fuldstændig lammetævede Chiron’ens 42 sekunder. Den ikoniske svenske bil, der er skabt af millionæren Christian von Koenigsegg, valgte nemlig at barbere hele seks sekunder af den hidtidige verdensrekord. For Koeniggsegg Agera RS satte nemlige en tid på 36,4 sekunder, da den blev testet i den samme disciplin som Bugatti’erne blev testet i. I løbet af et lille halvt minut, gjorde den svenske sportsvogn rent bord og snuppede verdensrekorden over franskmændende. Det betyder, at verdensrekorden nu tilhører et svensk bilmærke, hvilket glæder skaberen bag bilen. Von Koenigsegg udtalte nemlig kort efter, at fartrekorden blev sat, at han var meget stolt over bilens præstation, og at det nu var lykkedes for Koenigsegg at vippe Bugatti af tronen. 

Der har nemlig i mange år været en lille rivalisering mellem det franske og det svenske bilmærke om. hvem der har produceret verdens hurtigste biler. Lige nu er det altså svenskerne, der kan bryste sig af den eftertragtede titel, men mon ikke franskmændene pønser på at tage rekorden tilbage? 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x