Topdressing og alt det praktiske

Topdressing og alt det praktiske

7. jun 2021

Græsset har brug for næring for at gro sig grønt og flot. En en måde hvorpå man kan nære sin græsplæne på, er at sprede topdressing. Der findes mange forskellige slags topdressinger på markedet, hvor prisen spiller en stor rolle for mange. Topdressing bliver dyrere jo mere man skal bruge af det, altså jo større et areal det skal spredes på. Der findes billige topdressinger, hvor man får en masse for pengene, men også kvaliteten på topdressingen kan få den til at stige i pris. Det er vigtigt at finde en topdressing der udfylder dig og din plænes behov. For at finde ud af, hvilken en, der passer til dig, kan du undersøge topdressing her

Det gør topdressing

Hvis dit græs er ved at visne, og din plæne er blevet kedelig at kigge på vil det være oplagt at overveje topdressing. Topdressing er en blanding af sand og kompost hvis sammensætning gør, at plænen kan bekæmpe f.eks. mos og forskellige skadedyr. Den giver næring til jorden, og kan medvirke til udjævning i huller i græsplænen. Samtidig sørger den for at skabe de bedste betingelser for dyrelivet. Især efter en lang og kold vinter kan græsset have brug for ekstra næring, så det kan gro sig flot og frodigt til foråret. Det anbefales, at man spreder topdressing på sin græsplæne minimum én gang om året. 

Prisen for topdressing

Man behøver ikke bekymre sig om, at det kommer til at koste en dyre domme, for at opnå en flot og sund græsplæne. Topdressing koster nemlig ca. 1000 kr. for 1000 L. Den mængde topdressing, som man har behov for, afhænger jo også af, hvor stor en plæne man ejer. Prisen vil derfor naturligvis være højere, jo større ens græsplæne er. Hvis ikke blot er på udkig efter den billigste topdressing på markedet, er Champost et populært valg, som koster ca. 1500 kr. for 900 L. 


Levering af større mængder topdressing

Har du brug for en større mængde topdressing, er det oplagt, at en fragtmand leverer det lige til døren. Når man har købt en omgang topdressing på omkring de 1000 L kræver det en masse oprydning efterfølgende, og får du ikke brugt al topdressingen på en gang, vil det komme til at ligge og flyde, og måske være til gene for dig og andre. Her vælger flere at bestille topdressing i komprimeret form i en bigbag, selvom prisen for denne oftest er højere. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce