Toyota GR 86 - Bilen som i de gode 80'er.

Toyota GR 86 - Bilen som i de gode 80'er.

230visninger 1 svar | 5. aprYes! Toyota har givet den lille sjove Sportsvogn 86 et nyt liv, hvor den nu også skifter navn fra GT86 til GR 86 (Red, Gazoo Racing). 
Den forrige GT86 var den model tilbage i 2013, der skulle køre Toyota's image væk fra at være et kedeligt mærke til et spændende mærke som i 80 - og 90'erne.

Det er godt og vel fem måneder siden at Subaru præsenteret for søsterbilen BRZ. Nu er Toyota klar med deres bud. GR 86 vil bruge samme motor, hvor begge biler bruge en 2,4-liter firecylinderet Boxermotor. Dog vil GR 86 yde en smule mere med sine 235 hk og 250Nm, hvad er fire hk mere end BRZ. 

0-100 kan den nu også klare på 6,2 sekunder, og det faktisk er 1,1 sekund hurtigere end forrige model.  Og omkring forrig model, kan Toyota fortælle at den køre meget bedre end før. Det skyldes mest af Toyota har gjort karosseriet 50% stiver, og det er noget af det som gør GR 86 til en ægte køremaskine.  
Vægten er også nede end før med sine 1.270 kg, og det gør den til den letteste bil i sin klasse. Noget af det Toyota har gjort, er at bygge taget Aluminium, ligeledes har man gjort det samme med sidepanelerne. 

Et kig ind i kabinen er det ikke der GR 86 viser sig frem. Det ser en noget gammeldags ud med den 7" touchskærm. Dog bliver de udstyret med Digitalt instrumentering, standard. Gearmulighederne vil bestå af et 6-trins manuel gearkasse eller 6-trins AUT.
Fordi Toyota samarbejder med Suabru omkring disse biler, vil GR 86 også blive udstyret med Subaru's eget EyeSight Driver Assist, hvad er Subaru's eget-udviklet Automatiske nødbremsesystem. Subaru BRZ ville ikke sælges i Europa mere, og dengang lød det at deres 2,4 Boxer-motor simpelthen ikke kunne klare de stramme Emmusionskrav. Dog er meldingen annerledes omkring GR 86. Den vil nemlig lande i Europa, hvor vi må vente lidt endnu omkring det. Vi krydser finger for at Toyota Danmark tag modellen hjem.. 
Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Toyota GR 86 - Bilen som i de gode 80'er.
Kommentér på:
Toyota GR 86 - Bilen som i de gode 80'er.
x