Toyota Sienta - Kan I huske Yaris Verso?

Toyota Sienta - Kan I huske Yaris Verso?

987visninger 2 svar | 30. aug 2022


Ja, kan i huske dengang at Toyota startede en ny sub-klasse for de små minibiler kaldet mini-MPV'? En klasse som senere blev domineret af opel's egen Meriva...
Dog længe før at Opel præsenterede for den Corsa-baseret Meriva, kunne man som Toyota-køber vælge en mere familievenlig udgave af Yaris'en. En model der hed Yaris Verso. Dog var Yaris Verso nok kun en succes på det danske marked, hvor Toyota senere prøvede igen med en model kaldet Verso-S, så blev modellerne hurtig glemt igen. I dag er klassen længe forsvundet eller retter, så har klassen  fået stylter under hjulkassen med alle de voksende små Crossovers, såsom Toyota Yaris Cross eller Opel Crossland. Samme koncept, små minibiler ombygget til at ligne SUV'er. 

Dog er klassen ikke helt død endnu for lige som man gjorde troede alle biler skulle køre på høje stylter, har Toyota præsenteret for en model kaldet Sienta for deres hjemland Japan. 

Den helt nye Toyota Sienta er nemlig bygget på deres TNGA-B platform, som er den samme bund, som den nye Yaris tilfældigvis også bruger. Faktisk er det bund og grund den nye Yaris i en MPV-form trods for at navnet siger noget andet.  Overraskende er Sienta ikke en ny model fra Toyota, hvor modellen stammer helt tilbage fra 2003. Allerede dengang var den udviklet på den allerførste generation af Yaris'en - og hvis man mente at den originale Yaris Verso lignende noget selv ens mormor ikke ville blive set i - så var den originale Sienta netop det modsatte!. (Google den). 

Den nye Sienta tilbyder enorm meget plads i det man engang kunne kalde for en bil i Berlingo-størrelse. Faktisk er den længere end Yaris, og så tilbyder de op til hele syv sæderækker for første gang i en Yaris.. how Sienta... 
Designet er dog heldigvis meget frisk med de smarte LED for - og baglygter, og så har den noget så sjældent som skydedøre. I kabinen følger man sig hjemme, hvis man kender til øvrige nye modeller fra Toyota med deres 10,2" Touchskærm.



Af motorer er det som en hver anden Yaris. Valget består kun af to 1,5 benzinmotorer. Enten deres 1,5 sugemotor eller den velkendte 116 hk 1,5 Hybrid. I modsætning til den kompakte Yaris, så deler Sienta samme smarte firehjulstræk med den større Yaris Cross. Det er deres såkaldte E-Four system, der sammen med CVT-gearkassen (eneste gearmulighed), hjælper med at give kræfter til alle fire hjul. Dog trækker den for det meste med de forreste hjul. 


Desværre forventes denne nye Toyota Sienta ikke til Danmark, hvad er en skam, men prisen havde nok også ligget tæt på den forkerte side af 300.000 kr. i Hybrid-udgaven.. Hvad mener i, er der plads til en Toyota Sienta/Yaris MPV på det Europæiske marked ?. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Toyota Sienta - Kan I huske Yaris Verso?
Kommentér på:
Toyota Sienta - Kan I huske Yaris Verso?
Annonce