Toyota Urban Cruiser Hyryder - En SuzukiYota?

Toyota Urban Cruiser Hyryder - En SuzukiYota?

700visninger 0 svar | 2. jul 2022


Muligvis den Toyota med det længste navn på programmet lige nu, byder det Japanske mærke velkommen til en ny lille kompakt Crossover, med en "dyb" hemmelighed!. 

Toyota Urban Cruiser Hyryder Hybrid er en kompakt Crossover i Volkswagen T-Cross størrelse, der er primært udviklet for det Indiske marked og har ingen interesse på salg i Europa. Dog gemmer den lille Toyota på en hemmelighed, der gør at man måske godt kan se modellen hos de danske toyota-forhandler alligevel. Nuvel er motoren udviklet af Toyota dem selv, men faktisk er det en motor udviklet til Suzuki. Og her kommer Toyota's hemmelighed frem da dette ikke er en Toyota, men rent faktisk en Suzuki Vitara S-Hybrid med Toyota-skilt på fronten... En Suzuki-model der i øvrigt godt kan købes i Danmark. 

Alt dette skyldes siden 2021, indgik Toyota og Suzuki et samarbejde, hvori Toyota skulle hjælpe Suzuki med at udvikle modeller for det indiske marked. Herhjemme blev vi heller ikke fritaget fra det nye samarbejde, hvor Toyota lancerede et par modeller fra dem med et Suzuki-logo på fronten. Biler som Suzuki Swace (Corolla) og Across (RAV4).


Motoren er som sagt en 1,5 benziner med 115 hk og 235Nm. Af batteriet størrelse, så er Toyota Urban Cruiser Hyryder Hybrid heller ikke en "ægte" Hybrid, men det man kort beskriver som en MHEV. Altså en Mild-Hybrid Electric Vehicle. Det betyder at den bruger et 6Ah Li-ion batteri og et såkaldt 12-volt ISG (Integrated Starter Generator). Dette system er med til at hjælpe brændstoføkonomien med op til 15%. Dog kan den ikke køre på strøm alene. 
 Af gearmuligheder er det som man kender det hos Suzuki's egne modeller. Her fås Urban Cruiser Hyryder enten med et 5-trins manuelgear eller et 6-trins e-CVT Automatgear.I kabinen skulle man måske tro at begge biler var fuldstændig ens, men overraskende har Toyota sit helt eget kabinedesign. Her finder man et større 9" Touchskærm og et 7" digitalt instrumentering. Begge skærme er dog fra Suzuki. 

Selvom jeg startede med at skrive at denne model ikke vil komme til Europa, så skal man aldrig sige aldrig da den allerede findes som Suzuki. Dog findes der jo Toyota Yaris Cross, men hvis Toyota mangler en mere traditionel benzinbil, er dette jo et godt bud!.  Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Toyota Urban Cruiser Hyryder - En SuzukiYota?
Annonce