Toyota Yaris GR Sport - over 270 hk i en Yaris!

Toyota Yaris GR Sport - over 270 hk i en Yaris!

2293visninger 3 svar | 10. jan 2020



Toyota har præsenteret for tredje generation af GR Sport, som vi for to år siden så første gang i Danmark. Den nye er bare endnu vildere!

 

 

Den nye Yaris sætter standarden i minibils GTi-klassen, hvor Yaris GR Sport bliver den første med 4WD. Trods for den er baseret på den civile udgave af den kommende Yaris, så låner den teknik for sin WRC-broder. Bund og grund er det faktisk en Homologation version af deres WRC-racer. Selve bilens konstruktion er anderledes end en standard Yaris. Laver taghøjde, kun solgt som tre-dørs og så et mere aerodynamisk design. Der er brugt meget kulfiber i konstruktionen og en totalvægt på blot 1280 kg, gør Yaris GR Sport til en af de letteste i klassen. Det nye GR FOUR AWD-system, er det første på Toyota’s egen gade biler. Navnet er en tilbageblik på de gamle Celica GT-FOUR, som denne Yaris GR Sport er inspireret  af.

 



Motoren er meget unik i sig selv. Som set hos konkurrenten Fiesta ST, kommer Yaris GR Sport med en trecylindret turbo.  Det bliver en 1,6’er med hele 272 hk og 360Nm, hvad er mere end mange GTi’er i klassen over. Ingen GR Sport er en drivers Car, så ingen automatgearkasse finder man ombord. Derimod kommer den med et skes-trins manuelgear kaldet iMT, som hjælper med at sende kræfterne afsted til hvert af de fire hjul. Standard kommer GR Sport med 18” fælge og Dunlop Sport Maxx og Michelin Pilot Sport 4s kan tilkøbes.

 

I forhold til den forrige GR Sport, vil den nye ikke komme i et begrænset antal. Derimod vil Japan kunne forudbestille dem i en såkaldt Limited Edition kaldet RZ First Edition og RZ High Performance First Edition. Det er udvist om Yaris GR Sport kommer til landet, hvor den nok vil lande på den forkerte side af en halv mio. kr. 





Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Toyota Yaris GR Sport - over 270 hk i en Yaris!
Kommentér på:
Toyota Yaris GR Sport - over 270 hk i en Yaris!
Annonce