Tre gode råd til at vælge autoværksted

Tre gode råd til at vælge autoværksted

7. apr 2022

Ved ejerskabet af en bil, følger altid et pligtigt eftersyn med. Det er samtidig uundgåeligt, at det firehjulede køretøj skal repareres med jævne mellemrum, og derfor er det hensigtsmæssigt at finde et autoværksted på forhånd. Beslutningsprocessen indebærer at identificere hvilke faktorer, som har betydning for ens bil, da det giver en større sikkerhed i, at vælge det rette autoværksted. Denne artikel vil fokusere på forhold, som er gode at tage i betragtning ved ens stillingtagen. 

Forskellen på et autoriseret og uautoriseret autoværksted 

Hvis opståede fejl på bilen, ikke er omfattet af reklamationsretten eller en garantiordning, er det som udgangspunkt op til ejeren selv at finde et autoværksted. Der skelnes mellem to typer værksteder: de autoriserede og uautoriserede. Et autoriseret autoværksted er med godkendelse fra bilimportøren et værksted, som beskæftiger sig med ét eller flere bilmærker. Foruden grundlæggende kompetencer inden for almindelig mekanik, har de ansatte til opgave at følge importørens procedurer og er derfor i stand til at konvertere en dybdegående viden til praksis. Da fagligheden er på et højt niveau, vil timeprisen for en reparation givetvis være højere. Uautoriserede værksteder er ikke rutinerede i et bestemt mærke, men har mere eller mindre erfaring i, at arbejde med forskellige bilmærker. Timelønnen er oftest billigere, og da mekanikerne ikke er forpligtede til at følge producentens forskrifter, kan en reparation også løses på utraditionel vis. 

Korte ventetider og god kundeservice 

Et andet kritisk forhold er længden på ventetiderne, og hvor god kundeservicen er. Det er vigtigt, at autoværkstedet kan reparere bilen inden for få dage, da det kan få negative konsekvenser for ens hverdagsrutine. Et godt autoværksted er kendetegnet ved, at de stiller en lånebil til rådighed for deres kunder. Serviceniveauet afspejler sig oftest også i udviklingen af virksomhedens digitalisering. Det kan overvejes, om værkstedet tilbyder en hjemmeside, til at optimere deres kundeservice, eller om de løbende forsøger at forbedre strukturen i deres arbejdsprocesser. 

Lave priser og et stort udvalg af reservedele

Den mest bestemmende faktor i valget af autoværksted, er afgjort prisen. Det er vigtigt at vælge et værksted, som har gennemsigtige og lave priser, men samtidig kan garantere et højt kvalitetsniveau på deres serviceydelser. Den endelige pris for en reparation vil være determineret af flere forhold, men kan oftest oplyses, inden reparationen påbegyndes af mekanikeren. Det er i samme forbindelse vigtigt at være indforstået med mekanikerens udbud af hjul, dæk og andre reservedele. Hvis man vælger et autoriseret værksted, benytter mekanikerne kun originale reservedele til reparationerne, og derfor er man garanteret, at der ikke gøres brug af kopivarer.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce