Tre gode råd til klargøring af bilen før ferien

Tre gode råd til klargøring af bilen før ferien

20. dec 2019

Dette er sponsoreret indhold 


Rigtig mange danskere tager på kør-selv-ferie, i både vinter og sommer halvåret. Og det er ikke helt uvæsentligt at have styr på de praktiske ting, før man begiver sig ud på den lange køretur. Der er mange ting, som er rigtig gode at have styr på, så man ikke ender i nogle dumme situationer, som man ellers kunne have sluppet for. Derfor kommer her en lille guide, med tre gode råd, som er gode at have styr på, før man tager på ferie i egen bil. 


Køb de rigtige reservedele 

Det første råd, går i alt sin enkelthed ud på, at din bil skal være i god stand og være gennem tjekket for fejl og mangler, før I tager af sted på køreferien. Det er nemlig ikke en rar ting, at stå i et andet land og opdage, at bilen har brug for reparation. Derfor er det en god idé at gennemgå sin bil, før man tager sted. Start fra a og gå bilen hele vejen igennem, til du kommer til å.


På den måde er du sikker på, at der ikke er nogle fejl på bilen, som kan komme til at forvolde skade på nogen, eller som kan ende ud i lange forsinkelser eller store regninger. Hvis du selv har styr på reparationer af biler, kan du selv bestille de reservedele, som du mangler til din bil, og få dem skiftet dem ud, så bilen er helt klar til afrejse. Ellers kan du få bilen synet og gennemgået af professionelle, som kan hjælpe dig med at gøre bilen helt klar til afgang. 


Hav styr på vejhjælp og forsikring 

Et andet rigtig godt råd, som er smart at have styr på, før man kører afsted, er vejhjælp og forsikringer. Det er en rigtig god idé at finde ud af, hvilken type vejhjælp der er i de forskellige lande, som I skal til. Dette kan man gøre ved at ringe op til den vejhjælp, man har i Danmark og høre dem ad, hvem de samarbejder med i andre lande. På denne måde sikrer man sig, at der er hjælp at hente, hvis man lige pludselig går i stå på en alpetop, eller man holder på den tyske motorvej, og alle lygter blinker i instrumentbrættet. I den sammenhæng er det også meget smart at have styr på, hvilke forsikringer man har i forhold til rejse. Der kan nemlig være forskellige forsikringer, der dækker forskellige typer ferie. Så få ringet til forsikringsselskabet og find ud af om din forsikring dækker omkostninger ved bilferie. 


Pak bilen ordentligt før afgang 

En vigtig ting når det gælder sikkerheden, er hvordan bilen bliver pakket før ferien. Dette kan være et tidskrævende job at skulle få pakket bilen ordentligt, men det er virkelig vigtigt at det bliver gjort med omtanke. Det kan nemlig være rigtig farligt, hvis tingene er pakket forkert.


Derfor er et godt råd at huske at pakke tunge ting nederst i bilen. Dette skyldes, at hvis de tunge til ligger øverst i bagagerummet, kan det ved voldsomme opbremsninger i værste tilfælde være livsfarligt. Dette skyldes, at de tunge ting kan flyve ind i baghovedet på bilens passagerer med en voldsom kraft, som gør det meget farligt at have tunge ting til at ligge øverst eller til at ligge løst i bagagerummet. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce