Vælg den rigtige tvangsblander til virksomheden

Vælg den rigtige tvangsblander til virksomheden

23. maj 2022

Der er mange forskellige typer tvangsblandere på markedet, og det kan derfor være svært at finde den rigtige model til din virksomhed. Der er nogle ting, man skal overveje, når man vælger en tvangsblander, så man får den model, der passer bedst til ens behov. Man skal overveje størrelsen på tvangsblanderen, kapaciteten og materialet. Der skal også tages højde for, hvor ofte den skal bruges, og om der er behov for at bruge den til flere forskellige typer af materialer.

Hvad er en tvangsblander?

En tvangsblander er en maskine, der kan klare størstedelen af alle blandingsopgaver i byggeindustrien. Derfor er det heller ikke så ofte, at privatpersoner investerer i en tvangsblander. Det er dog et praktisk redskab for en entreprenør, fordi den netop er så alsidig, så der er ikke behov for en hel masse forskellige blandere til de forskellige masser, der skal blandes til byggeprojektet.

Hvor stor er opgaven?

En af de vigtigste ting, man skal huske på, når man overvejer at købe en tvangsblander, er, hvad den skal bruges til. Den skal naturligvis bruges til at blande masser med, såsom beton, spartelmasse eller terrazzo, men hvor meget skal der blandes af gangen?

Størrelsen på tvangsblanderen er vigtig i den forbindelse, og det kan få betydning for, hvor hurtigt en opgave kan udføres. Laver man derfor store byggeprojekter, kan en større tvangsblander være et bedre valg. Det er dog også vigtigt at huske, at arbejdet langt fra er lydløst, og kan påføre skader på hørelsen, hvis man udsættes for den larm i for lang tid. Derfor er det også vigtigt at have et ordentligt høreværn på, når man arbejder, så man ikke pådrager sig unødige arbejdsskader.

Hvor nem er den at holde ren?

Den største ulempe ved kun at have en tvangsblander er uden tvivl, at den skal gøres ren, hvis den skal blande noget nyt. Den skal naturligvis altid rengøres efter brug, så materialeresterne ikke sætter sig i karret og kan ødelægge blanderen. 

Derfor er det også relevant at vide, hvor nem tvangsblanderen er at gøre ren, da det kan have stor betydning for, hvor meget man kommer til at bruge værktøjet. Antallet af blandearme kan for eksempel være en indikator på, hvor nemt karret er at gøre rent, men det er samtidig vigtigt, at der er blandearme nok til at blande materialerne ordentligt. Så der er et kompromis, der skal findes.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce