Vælg din grill ligesom du vælger din bil

Vælg din grill ligesom du vælger din bil

13. mar 2019

Dette indhold er produceret i samarbejde med XL-byg

Der er mange ting, der skal tages stilling til, når du skal købe ny bil. Brand, størrelse, model og meget andet. Din bil siger noget om, hvem du er. Det er ikke bare en bil, det er en livsstil.

Det samme gør sig gældende for din grill. Du bør nøje overveje, om du skal have gas-, el- eller kulgrill. Du skal også tage stilling til mærke, størrelse og tilbehør. Du kan eksempelvis gå på opdagelse hos XL-BYG for at finde ud af, hvilken type grill der passer bedst til dig.  Herunder stiller vi skarpt på de ting, som du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter en grill. 


Hvilken grilltype er du?

Det første du bør overveje, når du skal ud at købe grill er, hvilken type grill du er på udkig efter. Der er stor forskel på funktionaliteten mellem en kul-, gas- og elgrill.


Kulgrillen - bøfelsker

En kulgrill er den traditionelle grill. Her skal du først have tændt kullene og vente på, at de bliver varme. Og det kan godt tage et stykke tid. Derudover har du ikke meget kontrol over temperaturen på grillen, så det kan være svært at stege forskellige typer mad samtidig.
Til gengæld er der nogen, der mener, at den unikke smag fra kullene giver den bedste oplevelse. Kulgrill har desuden en helt unik duft, som for mange minder om dansk sommer.
Hvis du har tiden, og du er glad for at grille bøffer, så anbefaler vi, at du anvender en kulgrill.


Gasgrillen – den praktiske

Med en gasgrill er funktionaliteten i centrum. Den er både nem og hurtig at optænde, og så bruger den, som navnet antyder, gas som brændstof. Du har fuld kontrol over temperaturen, så du kan tilpasse den til den type mad, som du laver. Det er uanset, om det er kød, grøntsager, brød eller noget helt fjerde. Du skal blot dreje på et par håndtag, og så er grillen tændt op. Derefter skal du blot vente et par minutter, og så er din gasgrill klar til anvendelse.
Hvis du har travlt, og ikke ønsker at bruge ekstraordinært lang tid på at grille, så er en gasgrill noget for dig.


Elgrillen – til dig med altan

Sidst men ikke mindst er elgrillen. En elgrill er typisk mindre, og passer dermed til steder, hvor du ikke har så meget plads. På grund af grillens størrelse er den nem at opbevare, og så sviner en elgrill ikke lige så meget som de to andre. Du skal heller ikke bekymre dig om, hvorvidt du har nok kul eller gas, når du anvender en elgrill. Du skal bare have en stikkontakt i nærheden. Det tager desuden kun få minutter for grillen at varme op, og så er du klar til madlavning.
Hvis du for eksempel bor i lejlighed, og du har en lille altan, så er elgrillen perfekt til dig. 


Tilbehør til din grill

Ligesom på din bil, er ekstraudstyr på din grill altafgørende for oplevelsen. Vi har samlet en liste af det mest populære grilltilbehør, som kan komme dig til fordel.

Grillovertræk er godt til vedligeholdelsen af din grill i vind og vejr. Når du er færdig med at anvende den, skal du blot tildække din grill med et overtræk.

Du skal bruge et termometer til at holde øje med temperaturen af dit kød, så du kan grille kødet til perfektion.

Optænding er især vigtigt, hvis du har en kulgrill. Her skal du bruge briketter eller kul til at grille med. Ellers skal du bruge gas til din gasgrill.

Redskaber til madlavning og rengøring. Det gælder for eksempel børster til rengøring og forskellige tange og gafler til madlavning.

Rister til diverse formål. Det kan være en speciel rist til kødet, eller en hævet rist til brød og grøntsager.

Når du har alt udstyret i orden, så er du klædt på til at grille god mad til familie og venner. Vi håber, at du har lært noget omkring, hvordan du skal vælge din grill. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x