Vedligeholdelse af hus

Vedligeholdelse af hus

24. feb

Dette indhold er sponsoreret


Det er vigtigt at holde sig ajourført med husets tilstand og tjekke op på, om der er skader på vej, ellers kan det koste dig dyrt, hvis det opdages for sent. Gør dig selv en tjeneste og lav en rutine, hvor du tjekker op på huset regelmæssigt, så du fanger, hvis noget ikke fungerer optimalt. Her er nogle af de ting, der blandt andet er vigtige at holde øje med.


Tagrende og tag

Man kan let tjekke om ens tagrender er tætte på en regnvejrsdag. Hold øje med, om vandet løber som det skal, og om der er nogle utætheder. Hvis der findes utætheder, er det vigtigt at få rettet op på hurtigst muligt. En utæt tagrende kan ødelægge en hel tagkonstruktion og bør derfor have høj prioritet, hvis man tror der er en skade. Hvis der mistænkes utætheder i taget, er det meget vigtigt at få tjekket op på og repareret hurtigst muligt. Utæt tag kan forårsage en del kedelige fugtskader i huset, der på sigt kan blive rigtig dyre. Derfor er reparation af taget en højt prioriteret opgave. Flere vælger også at få renset taget. En tag rens reparerer selvfølgelig ikke taget, hvis det er utæt - men det har visse fordele, at holde sit tag pænt og nydeligt. Ved en tagrens fjernes alger og mos fra taget, og det er derfor lettere for regnen at løbe af taget. Man vil også på sigt opleve færre alger og mindre mos, da det får sværere ved at slå rod efter en tagrens. Derudover så vil taget også blive markant flottere at se på.


Facade

Det er vigtigt at holde øje med husets facade - om den er af mursten, puds eller træ så spiller det en stor rolle, at facaden ikke bærer præg af skader. Hvis ens facade er beklædt med træ, er man nok allerede vant til at tjekke den ofte. Træ reagerer nemlig anderledes på fugt, og tager det hurtigt til sig, derfor er det vigtigt at være ekstra opmærksom på en træfacade. Hvis facaden derimod er af mursten, skal nogle små revner ikke bekymre en, det kan man næsten ikke undgå i fugerne. Der er kun hvis de bliver større, og man kan se ind i dem, man skal reagere, da det kan betyde, der trænger fugt ind. Ved en pudset facade skal man selvfølgelig holde øje med om der falder puds af, og se efter mørke plamager. Det kan nemlig ofte indikere at der er fugt, som facaden ikke kan komme af med igen. Man skal holde øje med sin facade året rundt, men være ekstra opmærksom i de våde måneder.


Det er altid vigtigt at fange skaderne i opløbet, og helst så tidligt som muligt. Hvis det ikke sker, breder skaden sig og bliver kun værre. Derfor skal man altid være opmærksom på husets tilstand og tjekke efter, om det fungerer som det skal - for ens egen skyld.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x