Vedligeholdelse af lak og fælge

Vedligeholdelse af lak og fælge

12. okt 2018

Hvis du ejer en bil og gerne vil have, at den bliver ved med at bevare sin glans og sit udseende, så er det en god ide at anvende noget til at holde lakken vedlige med. Her kan man bruge coating eller bivoks, og formålet er at beskytte bilens overflade mod snavs, samt at gøre det nemmere at vedligeholde bilens udseende.

Når du vælger hvilken løsning du foretrækker, er det en god ide, at lægge mærke til holdbarheden og kvaliteten af produktet, så du er fri for at bruge unødvendig energi og kræfter på at gøre det for ofte.


Brug af coating til lakken

En nem og hurtig måde at holde din bils lak vedlige på, er ved at anvende coating. Coating bruger man til at holde snavs og bremsestøv væk lakken. På denne måde holdes bilens udseende længere, og det vil derudover også gøre det nemmere og hurtigere at rense og vaske bilen fremover.

Tidligere brugte mange bivoks, men holdbarheden på keramisk coating er ofte langt mere effektiv og så holder det i meget længere tid. På denne måde kan du bevare bilens udseende længere, samtidig med, at det giver dybde og glans. Det vil typisk også ofte være nemmere at anvende coating, da det er specielt udviklet til formålet.

Derudover kan det nævnes, at coating også tilfører en vis hårdhed til lakken. På denne måde bliver overfladen også mere modstandsdygtig overfor ridser og bilen bevarer altså sit udseende bedre og i længere tid, ved brug af coating.


Coating fra Nanolex til lak og fælge

Nanolex Si3D Kit er et coating-produkt, som bruges til lak og fælge. Den beskytter både lak og fælge de første 30.000 kilometer, ellers 12 måneder, med 1 trins behandling.

Det er en langtidsholdbar løsning, som skaber en barriere fra snavs til lak og fælge, og de holdes derfor nemmere pæne, da der på denne måde er mindre snavs, der sætter sig på overfladen. I et kit med 30 milliliter er der nok til at foretage to behandlinger, ved en normal størrelse bil.

Herudover kan coating fra Nanolex også bruges til udstødningen, så den også holdes nemmere pæn.


At bruge coating gør det generelt set nemmere, at vedligeholde lakken og fælgene. Derudover så er coatingen fra Nanolex, sammenlignet med mange andre produkter, meget nem at påføre lakken, samt aftørre den igen.


Udover ovenstående, beskytter coatingen også mod solens UV-stråler, hvilket gør at lakkens farver ikke på samme måde kommer til at falme af solens stråler. Overordnet set bliver det nemmere at vedligeholde bilen.


Når man skal bruge lakken, skal man anvende handsker, for ikke at få det på fingrene.

Derfor følger der også både handsker, affedter, applikator og mikrofiber tilbehør med i pakken. Hvis du er i tvivl om, hvordan man påfører coatingen, så følger der heldigvis også en vejledning med. Det er dog meget nemt at påføre, hvilket også minimere risikoen for at lave fejl. Du kan læse mere om anvendelsen af kemisk coating og Nanolex ved at klikke her.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg