Vigtigheden af inkasso

Vigtigheden af inkasso

10. jan 2019

Hvert år sker der mere end 500.000 bilhandler i Danmark, og endnu flere reparationer og services - men det ikke altid der betales for det udførte arbejde. Men et stigende antal bilforhandlere og mekanikere oplever desværre økonomiske udfordringer i forbindelse med bilhandlen eller den efterfølgende service og vedligeholdelse.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at mekanikere og bilforhandler som aldrig før oplever, at en faktura ikke betales og det kan have store konsekvenser hvis pengene ikke kommer i kassen. I værste tilfælde går virksomheden konkurs, hvis den manglende betaling ikke jagtes. Branchen har i mange år været bagud, i forhold til andre brancher, når det gælder inkasso gennem eksempelvis et inkassofirma eller inkassoadvokat.
“Vi oplever at mange bilforhandlere, mekanikere og i andre i branchen ofte ikke gør meget, hvis fakturaen ikke betales. Vi har en formodning om, at det ofte skyldes en berøringsangst for både inkasso, udsendelse af rykkerskrivelse og ikke mindst hvad inkassoomkostningerne i forbindelse med inkasso er. For mange har opfattelse af, at inkasso er dyrt og besværligt. Det er dog langt fra tilfældet, og ofte kan der ydes gratis inkasso ud fra no cure no pay princippet.” udtaler inkassodirektør Morten Holst Henriksen.

 


Inkasso udarbejdet i samarbejde med danske virksomheder

 

Debito er udviklet af makkerparret Morten Holst Henriksen og Christoffer Baadsgaard der selv havde oplevet besværet med dårlige betalere og bøvlet med at skulle finde et inkassofirma, en inkassoadvokat eller en inkassovirksomhed der kunne hjælpe dem.

“Hvis man er selvstændig kender man til besvær der er ved at skulle rykke for betaling hos sine kunder, og det dertilhørende arbejde med udsendelse af rykkerskrivelser, pålægning af rykkergebyr, inkassosalær og renter. For ikke at tale om debitors udsendelse af inkassovarsel og påkravsskrivelse til skyldner (kreditor). Vi besluttede os for at gøre inkasso nemt, ved at lave en online løsning, hvor kunderne blot skal uploade den ubetalte faktura, og så tager vi og vores samarbejdspartnere af resten inden for inkassolovens rammer”.

Makkerparet har udviklet og designet deres inkassosystem i samarbejde med over 1000 danske virksomheder, heriblandt mange inden for auto- og bilbranchen. “Vi kender derfor til de udfordringer som branchen har og dem er der taget højde for hos os.” udtaler Morten Holst Henriksen.

 

Gratis inkasso hvis dine penge ikke kommer hjem

Debito tilbyder gratis inkasso ud fra princippet “No Cure - No pay”, formår makkerparet og deres samarbejdspartnere (inkassofirma og inkassoadvokat) ikke at indkræve dine penge, har det været 100 pct. uden risiko og omkostninger for dig. Formår Debito og deres inkassofirmaer og inkassoadvokater at indkassere dine penge, tager man 10 pct. af kravet. Rykkergebyrer, renter og salærer pålagt. “Vi har ingen abonnement, oprettelsesgebyr eller lignende fordi vi tror på at det skal være nemt og billigt at komme igang med inkasso. Vores system vælger den rette samarbejdspartner til kunden (inkassofirma og eller inkassoadvokat) der også arbejder på provision. Det kan kun ske, fordi vi i fællesskab har rigtig mange inkassosager hos vores partnere, og dermed ikke en pris vores kunder kunne få enkeltvis.”

 

Håndterer alle størrelser af krav - hele vejen

 

Mange tror at inkasso ikke kan betale sig for mindre beløb, men med “no cure, no pay”, ja så er det gratis at give det et forsøg, uanset om beløbet er 100 kroner - eller 100.000 kroner. “Vi kan se mange er bange for inkassoomkostningerne i forbindelse med inkasso, og vælger helt at droppe kravet - det gør vi det op med, og gør det gratis at give det et forsøg”.

I skrivende stund har virksomheden godt 20% af sine kunder der er i bilbranchen, og produktet er taget god imod af kunder.

 

 

Spar Nord er med som medejer

 

I foråret 2018 gik Danmarks 5. største bank, Spar Nord, ind i virksomheden som medejer og investor. “Det har accelereret forretningen helt vildt, og vi har fået rigtig mange kunder med ombord, kunder der førhen ikke ville have gået til et klassisk inkassofirma eller inkassoadvokat, men hellere vil sidde online og klare deres ubetalte regninger.” udtaler Morten Holst Henriksen.


Læs mere om Debito og hvordan de hjælper deres kunder med med inkasso her.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet 9. jul
x