Vigtigt at få repareret dit stenslag hurtigt for at un...

Vigtigt at få repareret dit stenslag hurtigt for at un...

18. jan

Så snart din rude får et stenslag, gælder det om at få det repareret det så hurtigt som muligt.  

Når der for eksempel er nattefrost eller om sommeren, hvor solen bager ned på bilens forrude, sker der ofte hurtigt det, at et lille stenslag i forruden udvikler sig til en revne, som betyder, at hele ruden skal udskiftes. Almindelige ’vrid’ i bilen, som sker, hvis du kører op over en kantsten eller lignende, kan også forårsage, at et lille stenslag bliver til en revne. En lille smule fugt i et stenslag kan også blive til en revne ved frostgrader.

Et stenslag kan som udgangspunkt repareres, såfremt det kan dækkes af en tokrone. Dog skal man være opmærksom på, om den sidder i synsfeltet i forhold til regler for bilsyn.

Hvis stenslaget ellers ikke løber, lige efter du har fået det, kan du gøre følgende for at undgå, at det slår en lang revne (og at der således ikke kommer så meget skidt i, at det kosmetiske resultat bliver pænere):


       Få det repareret så hurtigt som muligt

       Sæt et gennemsigtigt klistermærke over med det samme for at undgå fugt og skidt

       Undgå store temperaturforskelle, fx at udsætte en frossen rude for varm luft


Du kan godt opleve, at et stenslag løber lige med det samme. Det vil typisk ske, hvis du får stenslaget tæt på kanten af ruden, hvor ruden er knap så fleksibel. 

Mange er faktisk dækket af deres forsikring til at få repareret stenslag, så længe du bare har tegnet en kaskoforsikring. Dette gælder blandt andre for Bauta, Codan, GF, Gjensidige, LB og Købstædernes Forsikring. Skulle du vælge at få Bilglasgruppen til at reparere det, så laver vi alt papirarbejdet i forbindelse med udbedring af skaden. Selvom dit forsikringsselskab har nogle samarbejdspartnerne, de anbefaler, så præciserer Bilglasgruppen, at kunder har frit værkstedsvalg, så længe man vælger et værksted, som har en aftale med forsikringsselskabet.

Bilglasgruppen samarbejder med alle forsikringsselskaber og kan og må reparere for alle kunder, som er dækket af deres kasko eller glasforsikring.

Skulle man ikke være dækket af sin forsikring, er det dog til at betale sig fra. Det koster 300 kroner at få repareret sit stenslag, hvis man kører til det nærmeste Bilglasgruppen værksted. Det tager en halv time at reparere det. 

Bilglasgruppen har værksteder fordelt i hele landet, hvor man kan køre ind og vente på, at skaden bliver udbedret. Ligeledes tilbyder vi at køre hjem til kunden, arbejdspladsen eller lignede.

Find dit nærmeste bilglas værksted her.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x