Volkswagen ID. BUZZ - Et elektrisk ikon!

Volkswagen ID. BUZZ - Et elektrisk ikon!

2196visninger 0 svar | 9. mar 2022


Byd velkommen til hvad lige nu er den største elbil på marked fra Volkswagen. Den helt nye VW ID BUZZ!!!. En Minibus eller Camper med et grønt aftryk, og en hyldest til en af de mest ikoniske biler nogensinde. Nemlig VW TYPE 2 bussen (T1). 

Er det den nye Transporter?

ID BUZZ er en fuld elektrisk minibus og varebil fra Volkswagen, som er bygget til at være en elbil fra begyndelsen. ID. Buzz deler intet med varebilen Transporter. Platformen er nemlig deres MEB-bund, der også kendes fra de øvrige elbiler I.D.3 og I.D.4. 

ID. BUZZ er ikke her for at overtage den ellers populærere diesel/benzin varebil Transporter T7. ID. BUZZ er sin helt egen model, der skal sælges ved siden af Transporteren for nu. 
ID. BUZZ er 20 mm kortere end en VW Transporter, trods for de ser ens ud i længden. Dog bruger den kun 11 meter på at vende hele vejen rundt, grundet den lille platform og baghjulstrækket. For alle ID. BUZZ'er trækker nemlig med de bagerste hjul. 

Som den originale VW T1 BUS er motoren også placeret bagi.  Dog er det et batteri på 77 kWh placeret i bunden af bilen og ikke en forbrændingsmotor..  

ID. BUZZ fås nemlig ikke kun som personbil, men en varebil kommer også kaldet ID.BUZZ CARGO. Og hvis det ikke er nok, vil en Camper-udgave (Muligvis hedde California) komme i 2025. Hvorfor der skal gå så længe, skyldes at VW mener at salget på den nuværende benzin/diesel California er godt, og ikke noget de er klar til at ændre på endnu. 

I fremtiden kommer der flere versioner med flere kræfter af det 77 kWh batteri, men for nu findes ID. BUZZ kun med 204 hk og 310Nm . Det forventes at den kommer med 300 hk på et senere tidspunkt. Af rækkevidden har VW holdt papiret tæt på sig, og derfor vides det ikke, hvad den kan køre på en opladning. Dog har den en topfart på 145 km/h. 

CAR2X 

Den nuværende Golf var den første med det som VW kalder for Car2X. Et sikkerhedsprogram, der via. WIFI kan komikere til andre trafikanter og muligvis forhindre et uheld.  I fremtiden håber VW at kunne 5,6 eller 7-sæder?

ID. BUZZ kører ind hos forhandleren i første omgang med 5-sæderækker, og året efter kommer en længere udgave med 6 eller 7-sæder. To sæder foran, tre bagved og endnu to sæder bag dem (2/3/2) eller (2/2/2. 

ID. BUZZ er en grøn bil og det ses tydeligt i kabinen, der er domineret af miljøvenlige materialer. Det er materialer som veganske sæder, der ligner læder, men er syntetisk.  90% af alt plastik i kabinen stammer fra de såkaldte PET-flasker. Kender man til øvrige I.D. modeller fra Volkswagen er kabinen ikke en overraskelse, hvor den også får samme 10" Digitalt instrumentering og et 10" Touch-skærm, som kan opgraderes til et 12" touch-skærm. Den nye ID. BUZZ forventes allerede hos de danske forhandler til October med et prisgæt på over 400.000 kr. for den på hvideplader.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Volkswagen ID. BUZZ - Et elektrisk ikon!
Annonce