Vurdering af privatbil: Hvorfor og hvordan

Vurdering af privatbil: Hvorfor og hvordan

14. feb
Der er flere tusinde biler på de danske veje, og mange af dem bliver købt og solgt på det private marked, hvor det hurtigt kan være nemmere at komme af med bilen til en god pris. Dog er det vigtig at huske, at uanset hvor gammel en bil man har, eller hvilken type af bil man har, så er det en god ide at få sin bil vurderet inden salg. Der er mange forskellige metoder at få en vurdering af sin bil, og derfor får du i denne artikel først og fremmest en forklaring på, hvorfor en vurdering inden salg er vigtig, og derefter får du en forklaring på, hvordan du nemmest får din vurderet. Mangler du flere informationer efterfølgende, kan du se mere på https://www.tjekbil.dk/bilvurdering.

Hvorfor skal jeg få min bil vurderet?
Vil du gerne sælge din bil på det private marked, så er det en meget god ide at få bilen vurderet. Går du ud fra eget skøn, kan du hurtigt komme til at tage en for høj pris, da vi ofte forbinder en masse affektionsværdi med vores biler, og dette kan forhindre dig i at få et godt salg i hus. Når du får en anden til at vurdere værdien i bilen, så kan du nemmere sætte en pris, som er både fair overfor dig men også overfor køber. Når du vælger at få en vurdering af din bil, så er du også sikker på, at du ikke kommer ud for et prischok midt i salgsprocessen, skulle du møde vurderinger af andre biler af samme mærke og model. Når du får en vurdering af din bil, så får du altså en mulighed for at gøre det nemmere at komme af med den, uden at du behøver at gå på kompromis med, hvor meget du vil have for den. 

Hvordan får jeg min bil vurderet?
Når du har besluttet dig for at få din bil vurderet, så er der forskellige løsninger til, hvordan du kommer i mål med den vurdering. Du har for eksempel muligheden for at vælge mellem en privat og en professionel vurdering. Vil du gerne have en professionel vurdering af bilen, så skal du være forberedt på, at bilen ofte bliver vurderet til mindre, end hvad den måske er værd. Grunden er ofte, at sælgeren også skal tjene lidt på at foretage vurdering i første omgang, og derfor er prisen ikke så høj, som den kunne have været. Dog er du her sikker på, at vurdering er grundig, og at den er vurderet ud fra alle parametre muligt, når du kommer med din bil.

Vælger du derimod den private vurdering, så kan du gøre det nemt og simpelt på nettet. Du skal dog have forskellige oplysninger om bilen parat for at få den mest akkurate vurdering muligt. Først skal du vide, hvilken type af bil, som du har stående i indkørslen. Herunder er der inkluderet mærke og model, og hvilken årgang bilen er fra. Det er også vigtigt at være specifik med, om det er en stationcar, en sportsvogn, en lastbil eller andet, da det alt sammen har en indflydelse på, hvor meget du kan få for bilen til slut. Derefter skal du vide, hvilken type af brændstof, som bilen har behov for, da dette også kan spille en rolle i vurderingen. 

Med ærlighed kommer man længst
Når du gerne vil have en vurdering af din bil, så skal du huske, at den bedste vurdering er den ærlige vurdering. Det er derfor vigtig, at når du skal beskrive bilen tilstand, at du er ærlig omkring slitage, mærker, ridser eller andet, som kan spille en rolle i forhold til vurdering. Når du er ærlig i vurderingen, så er du sikker på, at du hverken snyder dig selv eller eventuelle købere, når du endelig sætter den til salg. Dog skal du huske, at der her ikke er tale om, at du skal undersælge din bil. Der er ikke en grund til at nævne, at man måske sidder lidt dårligt i førersædet, eller fælgene på bilen kunne have været skiftet ud med pænere, eller at farven på bilen ikke er den mest moderne. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet i går kl. 10:53
x