VW Lamando L - En Volkswagen GOLF som Sedan?.

VW Lamando L - En Volkswagen GOLF som Sedan?.

1224visninger 0 svar | 27. jan 2022


Lamando L er bund og grund en Sedan-udgave af ottende generation af VW Golf, eller hvad engang også hed Volkswagen Jetta. 

Lamando L hedder dette monster fra det tyske bilgigant VW. Lamando er bygget på MQB EVO-platformen, som den deler med Golf, Audi A3, Seat Leon osv. Lamando L er dog ikke helt tysk, da den bliver bygget i et samarbejde med det kinesiske bilgigant SAIC Motors. 

Designet er måske sær for nogen, men at ombygge den nye Golf om til en Sedan, er måske heller ikke en let opgave. Fronten har sit kendskab til nuværende Golf, men bagenden minder mere om en Peugeot 508 end, hvad måske er et design hint til de elektriske I.D. modeller fra Volkswagen. 

Desværre kommer Lamando L ikke til Europa eller andre dele af verden udover Kina. Det er en skam at vi ikke kommer til at se, hvad der nok ville hedde Jetta herover.  Samme skæbne skete også da VW introducerede for nuværende VW Jetta. Den model blev heller ikke solgt i Europa.  

Herhjemme må vi nøjes med den nuværende Skoda Octavia, og selvom at Lamando L og Octavia et eller andet sted er samme bil, så er Lamando L en smule længere. og faktisk næsten samme størrelse i længden som Passat'en.  Dog vinder Passat eller den mindre Octavia på bagagerumspladsen med blot op til 545-liter tilgængelig plads i Lamando L vs Octavia's 640-liter. 


Motoren er måske også Lamando L's svaghed. I Kina er den kun udstyret med den helt gamle 1,4 turbobenziner  med 150 hk og 240Nm. Et 7-trins DSG-gear er eneste gearmulighed. Var den solgt i Europa, ville den nok uden tvivl ikke kunne fås med den motor, men i stedet for ville et motorprogram nok enten hedde 115 hk 1,0 TSi, 1,5 150 Hk TSi og en 2,0 190 Hk TSi. Ingen diesel, kun et program med benzinmotorer og mulighed for manuelgear eller Automatgear (DSG).

I kabinen er det som alle andre nye VAG-produkter. Et 10" Digitalt instrumentering og et 12" Touchskærm ved siden af, er det ikke overraskende identisk med Golf'en. Som sagt kommer Lamando L næppe til Europa, men hvis den gjorde, ville den europæiske udgave nok være en smule kortere i sin længde. Den ville også med garanti kunne fås med et mere moderne motorprogram med nævnte motorer, og et navnskift til Jetta for at gøre den mere europæisk at sælge. Dog er den slags biltype ikke noget som sælger herhjemme mere, hvor de køber er hoppet på Crossover-bølgen - og lige der har VW en model med navnet T-ROC!. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
VW Lamando L - En Volkswagen GOLF som Sedan?.
Annonce