VW PASSAT - endnu ikke død, nu blot som Stationcar!

VW PASSAT - endnu ikke død, nu blot som Stationcar!

1383visninger 0 svar | 31. aug 2023


Når ordet "Passat" træder ind i samtalen, vækkes genkendelse hos mange. Navnet bærer en historisk dybde, der strækker sig ud over sin oprindelse som en afrikansk vind. I dag er det dog snarere silhuetten af en bil, der trænger sig på i folks tanker. Volkswagen's Passat, en model der har været fast forankret i bilentusiasternes bevidsthed, står som et markant symbol på en æra, der trofast har tjent fossile brændstoffer. I en tid præget af den bæredygtige skift mod elbiler, har Volkswagen valgt at holde liv i den karakteristiske Passat, der stadig kører på benzin eller diesel. Denne ikoniske bil har gennem årtier været en pålidelig følgesvend for utallige familier og professionelle. Passatens navn er synonymt med pålidelighed og komfort, og dens tilstedeværelse på vejene har været en konstant påmindelse om den traditionelle forbrændingsmotors potentiale. Dog træder vi nu ind i en nyskabende æra, hvor elbiler kaster deres lys over bilindustriens horisont. Volkswagen har taget springet mod fremtiden med deres nyeste satsning, ID.7 elbilen. Dette signalerer en kursændring i virksomhedens strategi, hvor fokus skifter fra den velkendte Passat til den elektriske fremtid. Denne skiften i prioriteter markerer en overgang til mere bæredygtige transportløsninger og afspejler en global bestræbelse på at mindske transportsektorens miljøaftryk. Det bemærkes også, at den seneste iteration af Passat sandsynligvis vil være den sidste af sin art. Volkswagen har valgt at begrænse modellens variationer og tilbyder nu udelukkende en stationcar-version, kendt som "Variant", mens den traditionelle sedanmulighed er blevet udfaset.

 Dette afspejler bilproducentens ønske om at forenkle deres modeludbud og tilpasse sig skiftende forbrugerpræferencer. Således fortsætter Passat sin rejse, fra sine beskedne rødder som en vind i Afrika til dens position som en ikonisk bilmodel, der har navigeret gennem tidens forandringer. Mens vi tager afsked med den traditionelle Passat, byder vi velkommen til en ny æra af elektrificerede køretøjer, hvor Volkswagen's ID.7 baner vejen for en mere bæredygtig og miljøvenlig transport fremadrettet.


Hvad kan den så denne omgang?

I 2014 blev den seneste Euro Passat lanceret, og nu med den nye version, har Volkswagen haft muligheden for at opgradere til virksomhedens moderne MQB EVO-platform. Denne platform, der også anvendes i biler som Mk8 Golf, den kommende Tiguan og Audi's A3, har åbnet op for nye muligheder inden for hybridkraft og førerstøttesystemer i Passat-modellen. Denne opdatering er en betydningsfuld milepæl, der også inkluderer en forlængelse af akselafstanden med 50 mm sammenlignet med den tidligere model.

De tidligere rette linjer i bilens design er blevet udskiftet med en mere kurvet æstetik, hvilket markerer en betydelig ændring. Dette skifte i designvilje vil også blive afspejlet i den kommende Tiguan SUV, der forventes at debutere senere på året. Fronten af den nye Passat B9 præsenterer en moderne og slank øvre frontgrill, der visuelt forbinder bilen med Golf-modellen. Den brede nedre frontgrill og de tilbagelænede forlygter giver bilen en selvsikker attitude, der er tydelig ved første øjekast. 

Ikke desto mindre er der gode nyheder til Passat-fans, der ønsker at tage et skridt mod elektrificering uden helt at opgive konventionelle brændstoffer. Passat tilbyder stadig muligheden for at køre på elektrisk kraft i længere perioder, så længe føreren vælger en af de to tilgængelige PHEV (Plug-In Hybrid). Disse indstillinger kombinerer en batteripakke på 19,7 kWh med en 1,5-liters benzinmotor, hvilket giver imponerende ydelse på henholdsvis 204  hk eller en helt ny topmodel med 272 hk. En bemærkelsesværdig fordel ved disse indstillinger er, at de kan køre op til 100 km på ren el, uden at forbruge en dråbe benzin.

For forbruger der ikke gider at det skal være elektrisk, men derimod fortrækker en traditionel forbrændingsmotor tilbydes Passat forsat med benzin (Dog mild-Hybrid) eller diesel motor!.... Hos benzin programmet starter det ud med deres velkendte 1.5 eTSI med en ydelse på 150 hk. Denne teknologi kombinerer fordelene ved en forbrændingsmotor med de effektive egenskaber ved en mild hybrid, hvilket resulterer i både kraft og brændstofeffektivitet. Derudover er der et udvalg af 2.0 TSI-motorer, der tilbyder imponerende ydelsesniveauer. Disse kraftkilder leverer enten 204 hk eller 265 hk, hvilket giver føreren mulighed for at vælge den rette mængde kraft til deres kørselsbehov. Hvis man søger efter en mere brændstoføkonomisk løsning, tilbyder Passat også en række turbodieselmotorer. Disse spænder fra 122 hk til 193 hk. Begge er en 2 liter motor. Det kræver ikke det store øje for at spotte forskellen på den forrige Passat og den nye i kabinen. De seneste iteration af Passat er ikke blot en kosmetisk opdatering; den byder på en række imponerende forbedringer, der styrker dens position som en komfortabel og rummelig bilmodel. Med en forlænget akselafstand tilbyder den nye Passat mere plads til passagererne, hvilket skaber en mere behagelig rejseoplevelse. En af de mest mærkbare ændringer er øget bagsædebenplads, der er vokset med omkring 50 mm. Dette betyder, at passagererne nu får mere rum til at strække ud og slappe af under kørslen. Men det stopper ikke der. 

Passats imponerende lastekapacitet, der altid har været en afgørende faktor for dens popularitet, har også fået en opgradering. Bagagerummet er øget med 40 liter  og nu rummer 690 liter med sæderne oppe. Foldes sæderne fladt ned, udvides lastekapaciteten yderligere med 140 liter, hvilket giver imponerende 1.920 liter  plads. Denne imponerende lastekapacitet placerer den nye Passat i en bedre position end både ID.4 og den tidligere Tiguan-model, når det kommer til at rumme bagage og last. 

Ud over den øgede plads og lastekapacitet har den nye Passat også fokus på avancerede teknologiløsninger. Volkswagen har introduceret en imponerende 15" touchscreen i nogle af de højere udstyrsvarianter, hvilket giver en moderne og intuitiv kontrolcenter til køretøjets funktioner. For dem, der vælger en basis Passat-model, vil de stadig nyde godt af en digital instrumentcluster med tre forskellige grafiske stilarter, der kan tilpasses efter førerens præferencer. Alt i alt byder den nye Passat på en kombination af forbedret plads, imponerende lastekapacitet og avancerede teknologiløsninger. Disse ændringer styrker dens position som en alsidig og moderne bilmodel, der imødekommer både komfort og funktionalitet for moderne bilentusiaster.


Den nye Passat forventes til at blive en populær bil hos Danskerne igen. Inden da vil Skoda præsentere for deres søsterbil Superb!. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
VW PASSAT - endnu ikke død, nu blot som Stationcar!
Annonce