ZEEKR - Mød det elektriske livstils bilmærke!

ZEEKR - Mød det elektriske livstils bilmærke!

981visninger 0 svar | 19. okt 2023


ZEEKR er et nyt  elbils mærke, so  blev lanceret af Geely Group, en kinesisk bilproducent, der også ejer Volvo og Lynk & Co. ZEEKR fokuserer på at levere elektriske køretøjer og mobilitetsløsninger til den moderne livsstil. Mærket sigter mod at kombinere avanceret teknologi med luksuriøst design og bæredygtighed. ZEEKR har lanceret flere elbilmodeller, der sigter mod at konkurrere med andre premium-elbilproducenter som Tesla, Audi og BMW. Disse biler indeholder ofte imponerende ydeevne og avancerede teknologifunktioner.

ZEEKR 001Selvom ZEEKR måske endnu ikke har indtaget det brede bilpublikums opmærksomhed, adskiller det sig markant fra mange andre nyligt opståede elbilproducenter fra Østen og bør absolut fange bilentusiasters opmærksomhed. ZEEKR rammer nemlig de danske veje allerede til næste år, med deres kompakte X-model og topmodellen 001!

Stor og kompakt på samme tid 

Måske kan nogle huske dengang, hvor Opel lancerede en unik version af deres Vectra kaldet Signum. Selvom Signum aldrig rigtig fik et greb på markedet og måske var sin tid forud, var det en model, der på mange måder forløb sig som en slags "Shooting Brake" for Vectra. Selvom ZEEKR 001 og Signum ikke har nogen direkte forbindelse, er der bemærkelsesværdige ligheder i deres design. Dog går ZEEKR 001 ud over blot komfort og byder også på imponerende kraft og et design, der skiller sig markant ud fra mængden inden for elbilmarkedet.
Dengang Signum blev bygget på GM's ældre Delta-platform, har der været betydelige fremskridt og forandringer i bilindustrien. I dag deler ZEEKR 001 faktisk sin platform med søstermærket Polestar, der også tilbyder elbiler som Polestar 4 og den kommende Polestar 5. Denne fælles platform indikerer en forpligtelse til at udvikle avancerede og moderne elbilteknologier, der kan tilfredsstille kravene i det skiftende marked for elektriske køretøjer. 

Selvom ZEEKR deler sin platform med den enorme Polestar 4/5, skiller dens design sig ud på en måde, der får den til at fremstå som om den ikke er så stor, på trods af sin længde på fem meter. Dette designtræk giver bilen et slankt og stilfuldt udseende, der måske ikke umiddelbart afslører dens rummelighed. På trods af sit beskedne ydre tilbyder ZEEKR ikke kun føreren, men også passagererne, en førsteklasses rejseoplevelse. B.la. 

I ZEEKRs sortiment af elektriske drivlinjer er der tre forskellige muligheder at vælge imellem i første omgang: Long Range RWD, Performance AWD og Privilege AWD. Alle tre modeller deler et imponerende 100 kWh batteri, der giver kraft og rækkevidde. Valget mellem disse modeller afhænger af dine præferencer: ønsker du en længere rækkevidde, en mere ydedygtig præstation og lidt mindre rækkevidde, eller måske et kompromis mellem de to? ZEEKR giver dig mulighed for at tilpasse din elbiloplevelse efter dine individuelle behov og ønsker. 

Specifikationer
 Long Range RWD (Baghjulstræk)
272 hk, 343Nm og 0-100 7,2 sekunder.
Op til 620 km rækkevidde
Privilege AWD (Firehjulstræk)
544 hk, 686Nm og 0-100 3,8 sekunder
Op til 580 km rækkevidde
Performance AWD (Firehjulstræk)
544 hk, 686Nm og 0-100 3,8 sekunder
Op til 590 km rækkevidde
Ingen danske priser endnuEn endnu hurtigere udgave i vente!Hvis 544 hk ikke er nok kraft til dine behov, så er der gode nyheder på vej fra ZEEKR. Deres kommende topmodel, 001 FR, er en ægte kraftkarl med en utrolig hestekraft - og hold nu fast - hele 1265 hk. Dette betyder at den kan accelerere fra 0 til 100 km/t på blot 2 sekunder, før den rammer en imponerende topfart på 280 km/t! Meget få elbiler kan være med, hvor man skal helt op i en Tesla Model S PLAID. 


ZEEKR XZEEKR har en anden spændende model på programmet i Danmark, nemlig deres kompakte X-model, som sandsynligvis vil blive en af de mere populære modeller i ZEEKR's danske line-up. Det bemærkelsesværdige ved ZEEKR X er, at den faktisk deler sin platform med den nye VOLVO EX30. Størrelsesmæssigt er ZEEKR X ikke meget større end andre kompakte crossovers som Hyundai KONA EV eller Peugeot E-2008. Hvad der gør ZEEKR X unik, er dens imponerende ydeevne og potentielt konkurrencedygtige pris. Selvom de danske priser endnu ikke er offentliggjort, kan det bemærkes, at Volvo's EX30 starter fra under 270.000 kr. Dette antyder, at ZEEKR X muligvis vil tilbyde en lignende konkurrence fordel med hensyn til pris, hvilket gør det til en attraktiv mulighed for danske bilkøbere, der leder efter en kompakt elektrisk Crossover med imponerende ydeevne. ZEEKR X kommer til Danmark i to udgaver med et 70 kWh batteri i begge. 

SPECEFIKATIONER:
Longe Range RWD (Baghjulstræk)
272 HK, 343Nm og 0-100 5,6 sekunder
Op til 440 km rækkevidde.
Privilege AWD (Firehjulstræk)
428 hk, 543Nm og 0-100 3,8 sekunder
Op til 400 km rækkevidde.  

Og hvad kan fremtiden byde fra ZEEKR?

Selvom det stadig er tidligt at forudsige ZEEKRs fremtid i Europa, herunder Danmark, kan vi tage et kig på deres øvrige modeller, der er blevet præsenteret uden for Europa, og overveje muligheden for, at de måske en dag kan finde vej til vores markeder.  En af dem er deres store luksus MPV, som faktisk også vil komme i en udgave fra VOLVO.Navnet er ZEEKR 009 og markerer et betydeligt skridt i retning af at løfte standarden for luksus MPV'er inden for elektrisk MPV'er. Teknisk set er 009 bygget på den samme platform som sin søstermodel, ZEEKR 001, og som følge heraf deler de begge det samme 100 kWh batteri. Derfor har man også muligheden for at vælge mellem to forskellige motorvarianter, enten med 272 hk eller 544 hk. Men hvad der virkelig gør ZEEKR 009 til noget særligt, er introduktionen af deres banebrydende Qilin-batteriteknologi, og 009 er den første bil fra GEELY med netop dette teknologi. Batteriet har et imponerende kapacitet på 140 kWh, og ifølge kinesiske målinger kan det levere en forbløffende rækkevidde på op til 822 km på en enkelt opladning. Det er dog vigtigt at bemærke, at i Europa bruger vi WLTP-målinger, som normalt giver mere realistiske resultater, så den faktiske rækkevidde kan variere. Ikke desto mindre er ZEEKR 009 et spændende skridt fremad i udviklingen af elektriske køretøjer og byder på imponerende teknologi og ydeevne, der kan appellere til luksus-MPV-entusiaster.Den anden og sidste model, som er tilgængelig i denne serie, kommer dog ikke direkte fra ZEEKR, men fra et andet søstermærke ved navn Ji YUE 01. For at beskrive det kort, er Ji YUE 01 essentielt den samme bil som ZEEKR 001, men med sit eget design . Dette betyder, at de deler den samme batterikapacitet og ydeevne, hvilket giver kunderne mulighed for at vælge mellem to biler, der teknisk set er identiske, men som har forskelligt udseende og designmæssige præferencer. 


ZEEKR kommer til Danmark starten af næste år. Desværre kender vi endnu ikke de danske priser!. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
ZEEKR - Mød det elektriske livstils bilmærke!
Annonce