ZENVO Aurora - Dansk og længe leve V12-motoren!

ZENVO Aurora - Dansk og længe leve V12-motoren!

674visninger 0 svar | 16. aug 2023En ny æra begynder for den danske bil producent Zenvo, med lanceringen af deres seneste skabelse - Zenvo Aurora. 
Dette markerer en betydningsfuld afvigelse fra virksomhedens tidligere markante ST1- og TSR-modeller, der indtil nu har defineret dens 16-årige historie. I en samtale med det ældste bilblad i verden, Autocar, delte Jens Sverdrup, formand og øverste kommercielle direktør hos Zenvo, indsigt i tankegangen bag den nye bil. "Allerede fra begyndelsen stillede vi os selv spørgsmålet om, hvad denne bil skulle tilføje markedet," forklarede han. "Hvorfor skulle en bilentusiast vælge netop denne model? Hvorfor vælge en Zenvo?" Med lanceringen af Zenvo Aurora ser det ud til, at Zenvo ikke blot ønsker at tilbyde en bil, men også en unik køreoplevelse og en fornyet vision for, hvad en dansk superbil kan være. Denne nye retning viser virksomhedens vilje til at udforske og gentænke deres tilgang til luksusbilindustrien". 

ZENVO Aurora er den tredje model på det smalle model program.  
Ydelsen er imponerende 1850 hk fra deres helt nye og dansk-bygget Mjølner V12. "Mjølner" bruger fire turboer på 6,6-liter . Zenvo hævder, at denne kraftpakke er tilstrækkelig til at sende den af sted 0-100 km/t på 2,3 sekunder - en tid, der overgår selv Bugatti Chiron Super Sport. Dette formidable kraftværk giver også bilen mulighed for at nå en topfart på op til 450 km/t. På den elektriske front kan Aurora køre 38 km alene på strøm, og det betyder at den er "grøn... 
Selv i den rivende udvikling inden for bilindustrien er der lejligheder, hvor innovation tager et dristigt skridt fremad. Aurora, en banebrydende bilmodel, er netop en sådan banebrydende skabelse, der omdefinerer køreoplevelsen på flere måder. Med fokus på både ydeevne og komfort præsenterer Aurora sig i to distinkte udgaver: 'Agil' og 'Tur'. Begge er danske ord, hvor den første variant, 'Agil', er skræddersyet til de, der søger en oplevelse på racerbanen. Denne model fravælger de to forreste motorer og bliver dermed til en ren baghjulstrukket bil. Dette designvalg resulterer i en tør vægt på blot 1300 kg, og for at forbedre vejgrebet er der tilføjet en række aerodynamiske tilføjelser, der giver et aggressivt udseende og samtidig forbedrer køreoplevelsen på banen. På den anden side introducerer 'Tur'-modellen en mere afbalanceret tilgang, der er ideel til kørsel på vejen. Denne variant er en avanceret firehjulstrukket model med momentfordeling ved forakslen. Den giver en mere sikker og kontrolleret præstation på vejen, især når vi tager i betragtning, at den ikke har de aerodynamiske tilføjelser og den store bagvinge, der er karakteristiske for 'Agil'-versionen. En bemærkelsesværdig forskel mellem de to modeller er også interiøret. 'Tur'-modellen forkæler sine passagerer med en luksuriøs kabine, der tilføjer en ekstra dimension af komfort til køreoplevelsen. Denne ekstra raffinement medfører dog en stigning i tør vægt på omkring 150 kg. Hos Aurora handler det ikke kun om at komme fra punkt A til B, det handler om at skabe en dybere forbindelse mellem føreren og køretøjet. Uanset om du søger adrenalinfremkaldende fart eller afslappet køreglæde, tilbyder Aurora de nødvendige muligheder. Fra bane til landevej er Aurora en hyldest til innovation og en påmindelse om, at bilkørsel stadig kan være en kilde til ægte fornøjelse og frihed. 
Prisen starter fra  €3,6 millioner, afslørede Sverdrup, og der vil være en variabel ekstrapris for skræddersyning og muligt ekstraudstyr. Zenvo har en vision om at fremstille i alt 100 køretøjer - en halv snes i hver variation - med produktionen planlagt til at gå i gang i 2025.

ZENVO bygger stadig deres biler i Præstø Danmark!. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
ZENVO Aurora - Dansk og længe leve V12-motoren!
Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet i dag kl. 08:55
Martino2018
Martino2018 (Kommerciel blogger)
Oprettet 30. maj
Annonce