{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
928 visninger | Oprettet:

12 December {{forumTopicSubject}}

Jeg vikarierer i dagens anledning for hr. DD. I dag skal vi se på en bil der for sin tid var ret kompliceret bygget og kun produceret i få eksemplarer. Bilen som få nok kender til er Tucker 48.

Tucker 48 blev som navnet antyder bygget i 1948 i Chicago. Den er let genkendelig med det specielle design med tre forlygter. På det tidspunkt var det faktisk ulovligt i 17 stater at have 3 forlygter, så derfor blev bilerne leveret med et cover til lygten i midten. Den midterste lygte havde dog en funktion, da den kunne dreje i den retning bilen drejede, ligesom vi kender det på flere af de nye biler i dag. Bilen havde en lang række for perioden meget nytænkende design, heriblandt også en 6 cylinder boxer motor, som vidst oprindeligt kom fra en helikoptermotor. Motoren var på 5.470cc og ydede 165 hk. Den blev konverteret til vandkøling og den store designændring gjorde, at man valgte at teste motoren for fuld kraft i 150 timer, svarende til 29.000 km. Bilen var med baghjulstræk og med hækmonteret motor. (Mon Porsche blev inspireret af Tucker?) smiley

Pris: I 1948 var prisen oprindeligt sat til at skulle være ca. $1.000, men endte nærmere de $4.000, da de ramte udstillingsvinduerne rundt omkring i USA. Grunden til prisstigningen kan ligge i, at der kun blev produceret 51 Tucker 48 inden Tucker blev erklæret konkurs 3. marts 1949. Der går mange rygter om hvorfor Tucker gik konkurs. Et af dem er at GM, Ford & Chrysler og en senator havde indflydelse på konkursen.

I dag er Tucker 48 grundet det lave produktionstal meget sjælden og derfor også meget værdifuld. Bilen på billedet er den seneste jeg har kunnet finde en pris på. Bilen blev solgt i 2012 til den nette sum af $2.915.000. I dag vil et perfekt eksemplar nok blive solgt for $3.000.000+. (Man ville kunne købe 50 Dodge Challenger Hellcat i USA for samme pris) smiley

Hvis man er interesseret blev der i 1988 lavet en film omkring produktionen af Tucker 48 kaldet: Tucker: The Man and His Dream. Derudover står der rigtig meget om bilen på internettet.

Bonusinfo: Prototypen der blev vist frem til befolkningen havde ikke noget bakgear, hvilket næppe var godt for den videre markedsføring af bilen dengang.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  12 December
Kommentér på:
12 December

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce