{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Audi A4, iPad Mini-install.

5.683 visninger | Oprettet:

Så fik jeg fornøjelsen af at lave et iPad Mini-install i en A4.

Modsat projektet i min UP!, skulle denne løsning være mere "permanent", forstået på den måde at iPad'en skulle blive siddende i bilen konstant. Derfor er der ikke lavet "sliske" til at vippe iPad'en ud, da det mere "clean look" skulle bibeholdes.
Det er dog muligt at tage iPad'en ud, vha noget så simpelt som en lille sugekop, der lige kan vippe siden ud, så man kan få fat i den.
Grundet den "permanente" montering, er der heller ikke gjort noget yderligere for at gøre bagsiden pæn, og de benyttede skruer til fastmontering ses derfor (indtil videre).

For at få den nødvendige plads, skulle klima-styringen trimmes en del, og rykkes så langt ned som overhovedet muligt, samtidig med at askebægret stadig skulle kunne åbnes/lukkes.

Jeg har igen benyttet en alm iPad væg-ramme, som rent faktisk passede 95% til projektet, hvilket vil sige at der kun var 2 små hjørner der lige skulle spartles.
En Belkin HD Bluetooth receiver er benyttet til lyd-overførslem og en universal "cigarstik-dual-USB" er benyttet til at strømføde denne, samt iPad'en.

De oprindelige alu-lister er bibeholdt for at give det et så "factory-made" look, som muligt, og jeg synes personligt at det lige trækker det hele op på et lidt højere niveau, visuelt...


Essal AKA Aze .
Mand | 41 år | Oprettet: 29. apr 2004


Kommentér på:
Audi A4, iPad Mini-install.
  •   20. feb 2015 Hej Essal.
    Det er et godt stykke arbejde du har fået udført der smiley
    Ville bare lige hører, hvad sådan en omgang koster at få lavet?


  •   15. okt 2014 Du har fået en PB angående konkurrencen. Men hvad angår EMMA så er der dem der er mere simple opbygget og dem hvor der er lavet et mere seriøst arbejde ud af opbygning og placering af enheder.

    Hvad angår ridser, hvis det er på bagsiden af slider kittet så kunne et stykke sort silke eller lignende gøre jobbet for at give en meget glat overflade og en ipad mini er afrundet i kanten, i hvert fald den jeg sidder med. Men måske at jeg misforstår det lidt. Det havde været klart lettere at snakke omkring dette IRL.

    Men skal du ikke slide den ind i rammen på denne audi for at kunne bruge lade stikket?

    Jeg har heller ikke hørt istreamer 12V og her i dk har vi kun istreamer til 230V hvilket dustin sælger. Jeg har taget konktakt til dem for at se om de kunne få 12V version hjem men det kunne de underligt nok ikke. Men det lyder da rigtig spændende med din test blandt de nævnte dac's. Indtil videre er midlerne ikke store nok endnu til at jeg også kan lave en masse test desværre men nå det kommer nok.

    Ahh ja det forklarer jo hvorfor du er sådan en elektronik "nørd" smiley Men jo du har skal helt ret i hvert fald af hvad jeg har lært indtil videre selvom jeg ikke syntes man lærer så meget igen på grundforløbet. Men det er så der at fritiden også hjælper på det samt lidt udstyr som en god weller loddekolbe samt oscilliscop.


  •   14. okt 2014 Rene: Fedt! Jeg er på hvis det er noget seriøst, og hvis folk stiller op med noget hvor der er lagt vægt på finish, og detaljer.
    For mange dem der snakker EMMA osv, har jo rent faktisk ikke lavet noget i bilen, men udelukkende snakket om det. Og så er der sgu ikke meget at køre afsted for, hvis du spørger mig?!

    Mht ridser, så er hele "problematikken" med slider-kittet, at man først skubber iPad'en ind i den ene side, hvorefter den "hviler" på bunden af rammen, og så skubber man den til den anden side. Så den står faktisk på sin kant, og bliver skubbet frem/tilbage.
    Du kan prøve at tage en iPad mini, stille den på et stykke blød plast, og så glide den frem/tilbage 10 gange. Så vil du allerede kunne så hvor dens kant hviler.
    Idéen med væg-rammen er at den ikke "glides hen", men "trykkes ind", og under dette er en fikseret via stikket, og hånden. Så "belastningen" på kanten er der ikke i samme omfang.

    Der er ikke lavet nogle rammer der i mine øjne er helt perfekte til formålet, så der skal stadigvæk moddes en lidt, for at gøre dem brugbare. Eks har den ramme her bruger, normalt 2 "forhøjninger" som holder kraftigt fast på iPad'en, og som derfor skal planes helt, inden de kan bruges.

    Jeg har endnu ikke hørt iStreamer, men det kunne være fedt at give den et lyt.
    Pt har jeg 4 forskellige Bluetooth receivers i test-samlingen, henholdsvis 2 forskellige QED, en Belkin HD, og en Soundstore. Så en iStreamer kunne være sjov at sammenligne med en dag.

    Fed uddannelse! Blev selv færdig som elektronik-fagtekniker i 2006.
    Det er absolut den uddannelse der giver bedst forståelse for både lyd og elektronik på én gang. Og hvis man samtidig har en udvidet interesse for det, giver det en ekstremt god forståelse.




  •   14. okt 2014 Essal, ja hvis ikke der kommer noget konkurrence som også kunne falde i din smag smiley Har nemlig noget som jeg vil prøve at stille på benene til næste år.

    Jeg bryder mig ikke om at se klip med soundman og de siger mig heller ikke noget men deres ipad mini og air kits syntes jeg er ganske fornuftige. Nu har jeg så heller ikke sat med deres kits i hånden så hvordan og hvorledes det virker i forhold til ridser kan jeg selvfølgelig ikke svare på men det var lige den bedste løsning jeg havde fundet indtil videre hvor der er mulighed for lader stik. Grunden er at jeg vil have den førnævnte Istreamer 12V monteret for bedst mulig lyd samt ikke være afhængig af at den er opladet.

    Som jeg ser kittet du har bygget i denne Audi ( kan jo kun se det på billeder) så ser det identisk ud med et slider kit som må give de samme ridser for at kunne bruge lade stikket?

    Jeg syntes ikke lige jeg er faldet over en væg ramme som efter min mening egner sig til formålet som jeg ønsker det.

    Jeg har lige bestået grundforløbet som elektronik fagteknikker som er det samme som radio/tv fagteknikker hvilket er hvad jeg mest håber på at kunne komme i lære som da det mest indebære min interesse. Sidder selv herhjemme med gamle defekte forstærkere som jeg fejlsøger på og prøver at reparere for at lære noget mere samt læser på nettet.


  •   14. okt 2014 Rene: Ja, det er jo her det sker:-
    Men håber jo på at der bliver noget Sound-meet herovre en dag, hvor folk der virkelig går op i det, kan mødes.
    Så er der også en bedre grund til at tage helt herover.

    Kender godt Soundman, men har ærlig talt aldrig været særlig imponeret over dem. Hverken deres viden eller udførelse af ombygninger er i mine øjne noget at råbe hurra for.
    For mig er de ren gimmick, og intet andet.
    For år tilbage var der en stor debat-side der hed Fiberglassforums.com, hvor de virkeligt hardcore byggere delte viden, erfaring, og projekter.
    Lang, lang tid inden Soundman overhovedet havde bare overvejet at bygge en iPad i en bil, var der masser af brugere på FGF der havde gjort det, så det var næsten komisk da Soundman meldte ud, at de var de første i verden til at integrere en iPad i en bil.

    Udover det, synes jeg heller ikke at deres løsninger til iPad-integrering er særlig gennemtænkt. De fleste af dem har slet ikke mulighed for lade-stik, og én af dem der har, kræver at man "skubber" iPad'en frem/tilbage, hver gang man skal have den i. Dette giver hurtigt et slid-spor i lakken, da iPad'en har en meget skarp kant.

    Jeg synes faktisk at den væg-ramme er mest optimal til formålet, og så koster den også del mindre.

    Apropos grundforløb, hvad er du så igang med?

    Christian: Det lyder godt. Stay tuned:-


  •   14. okt 2014 Essal, vil gerne kigge forbi dog bor du som så mange andre på sjælland. Har efterhånden en længere liste over folk jeg mangler at besøge derovre smiley

    Det ser jeg da rigtig frem til. Til info i fald du ikke selv kender dem så sælger carsound ipad mini og ipad air kits bygget af soundman samt yderligere info så er der lavet istreamer 12V som skulle være en rigtig god DAC til ipad smiley

    Nu er grundforløbet bestået så mangler enten læreplads eller arbejde så jeg også kan komme i gang samt få mere legetøj hjem til opbygning.


  •   13. okt 2014 Tak for responsen D'herre..

    Anders: Ja, en smule sjovere, end en ol-skool Blaupunkt:-

    Rene: Hehe, du må jo komme forbi en dag, så vi kan se på det.
    Tak tak tak. Er ved at være færdig med værkstedet, så der kommer rigtig mange andre spændende projekter løbende...


  •   13. okt 2014 er interesseret i hvad det koster? smiley

  •   13. okt 2014 Essal, vil du bare have min adresse? har også en ipad mini som skal bygges i bilen smiley

    Ej men endnu et fedt projekt fra din side som er gennemført! Vi vil gerne se mere af dit arbejde!!


  •   13. okt 2014 Ser fandme godt ud!
    hvad koster sådan en omgang? smiley


  •   13. okt 2014 Det FANDME fedt lavet...

  •   13. okt 2014 Ser sku godt ud endnu engang, det er noget af en opgradering fra den kedelige HU. smiley

  •   13. okt 2014 Okay men thumbs up blev til to ?

  •   13. okt 2014 Ser fedt ud ??

Annonce