{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Jaguar I-Pace arrangement

607 visninger | Oprettet:

Jeg deltog i Jaguars I-Pace arrangement JaguarElectrifies her til morgen.

Arrangementet var en præsentation af deres nye elbil I-Pace, med mulighed for at prøve den både på en tur gennem byen, og på en autocross bane.

Men før jeg kom bag rattet, skulle jeg igennem en obligatorisk præsentation af alle deres biler. Det virkede lidt forkert, og der var lidt for meget fokus på deres benzin biler synes jeg.

Men selve køreturen var rigtig god. En kombination af bykørsel, og nogle strækninger hvor man kunne fyre den af. Jeg havde valgt at køre tidligt om morgenen, primært for at undgå trafik.

Autocross banen var sjov, der var en masse kegler, og det var uforudsigelig hvilken rute man skulle køre. Et sæt kegler blinkede grønne når man skulle køre igennem dem, og det næste sæt blinkede blå. Så på den lille bane skulle man konstant orientere sig for at se hvor næste sæt kegler man skulle igennem var placeret. Jeg har kørt autocross før, men ikke på den måde. Jeg fik den bedste score og kom til tops på deres leaderboard. Score'en var baseret på præcision, hastighed og kørt distance. Min score blev sikkert slået senere på dagen, men stadig sjovt at gå derfra med bedste score :)

Jeg synes at I-Pace er et super godt bud på en elbil. Den er flot, den har en god størrelse, kører ganske godt og har rigeligt med overskud (400HK). Interiøret er lækkert, dog synes jeg at knapper og generel betjening af bilen kunne gøres mere optimalt. Det minder meget om en alm. bil, synes at Tesla's mere minimalistiske tilgang fungerer bedre.

Trods AWD synes jeg bilen døjer lidt med torque steer, både når det går ligeud, men især når man accelererer ud af sving. Den har også en tendens til at miste grebet lidt på forhjulene - men ikke baghjulene. Det føles underligt, jeg tror det skyldes kræfterne leveres 50/50 hhv. for og bag. Det fungerer meget bedre med AWD i min Audi, hvor fordeling af kræfterne mellem for og bag er variabel.

Men det er mindre problemer mange ejere sikkert ikke vil opdage. Jeg kører generelt biler hårdt...

Jeg kunne godt tænke mig en elbil igen, til den daglige transport er elbiler virkelig ideelle - ihvertfald for mig. I-Pace er bare over det niveau jeg vil give for en hverdagsbil, så tror ikke der kommer en i husstanden. Men sammenlignet med min gamle Tesla, vil jeg ikke savne noget i Jaguar'en. Tværtimod, jeg vil hellere have I-Pace end Model S.

Carsten J
Mand | 43 år | Oprettet: 25. jan 2012


Kommentér på:
Jaguar I-Pace arrangement