Cadillac LYRIQ- Cadillac's vej til Europa

Cadillac LYRIQ- Cadillac's vej til Europa

930visninger 1 svar | 5. okt 2023



Så skete det, wuhu! Cadillac er vendt tilbage til det Europæiske marked, hvor deres bud for en elbil for os er den store luksus Crossover Lyriq!

Selvom det amerikanske mærke hævder noget andet, har Cadillac faktisk ikke været fuldstændig fraværende på det europæiske marked. I de seneste år har visse europæiske lande, herunder Tyskland, haft adgang til deres XT4-model, som eksklusivt blev tilbudt med en 2-liters dieselmotor med 174 hestekræfter i Europa... 

LYRIQ -  Op til 500 hestekræfter

Bilen i fokus bærer navnet LYRIQ og kan karakteriseres som en eksklusiv elbil. Denne elbil er designet til at konkurrere med modeller som BMW iX og Mercedes EQS SUV inden for luksus segmentet.

LYRIQ er tilgængelig i to forskellige varianter, hvor topmodellen er udstyret med firehjulstræk og en imponerende ydeevne på 500 hestekræfter og 600Nm. Takket være de to elektriske motorer er det muligt for den betydelige elbil, med en vægt på 2,5 tons, at accelerere fra 0-100 km/t på blot 4,6 sekunder. Den anden har en såkaldt "Single motor", baghjulstræk og en lidt kortere rækkevidde. Derudover yder den kun 340 hk og 440Nm. 

Hjertet af bilen, dens batteri har en enorm kapacitet på 102 kWh, hvilket resulterer i en rækkevidde på op til 502 kilometer ifølge EPA-standarderne. Det skal bemærkes, at i Europa måler vi ud fra WLTP-standarderne, der vil angive et andet resultalt. Denne kendes endnu ikke! Dog bruger batteriet kun 21,9 kWh af batteriet pr. km. 
Dette store batteri er i stand til at opnå en lade effekt på imponerende 190 kW ved anvendelse af en DC-lynlader, hvilket muliggør hurtig og effektiv opladning.


En HUMMER i Jakkesæt!



Sidste år blev den utrolige HUMMER EV præsenteret for verden. Det er dog interessant at LYRIQ deler samme platform med netop den bil. 
Selv på det indre er Cadillac Lyriq ikke bange for at imponere. Her finder vi en betydelig lighed med Cadillacs anden stjerne, Escalade. Instrumentbrættet i LYRIQ er domineret af en gigantisk, buet 33" avanceret LED-touchscreen, der fungerer som både som infotainmentsystem og førerens instrumentering. Denne imponerende skærm giver en intuitiv og futuristisk kontrol over køretøjets mange funktioner. Dette giver føreren mulighed for at vælge den kontrolmetode, der passer bedst til deres præferencer og kørestil. Cadillac har også inkluderet populære funktioner som Apple CarPlay, Android Auto og Wi-Fi-hotspot standard i Lyriq.  I Nordamerika er alle modeller også udstyret med et kraftfuldt 19-højttalers stereosystem fra AKG, der er kendt for sin lydekspertise...


Cadillac vil kun sælge elektriske biler i Europa! 


Cadillac har valgt få lande, hvor de langsomt skal introducere for deres ny kuld af elbiler, herunder er Danmark et af de første lande som vil netop se LYRIQ til næste år! Senere vil den helt store Sedan kaldet CELESTIQ lande (Den blå på billedet forneden) - og den sigter direkte efter BMW i7! Derudover findes der også en elektrisk udgave af deres ikoniske Escalade, kaldet CADILLIAC Escalade IQ. Se mere om den her!






Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Cadillac LYRIQ- Cadillac's vej til Europa
Kommentér på:
Cadillac LYRIQ- Cadillac's vej til Europa
Annonce