Dodge Hornet - En Italiensk affære

Dodge Hornet - En Italiensk affære

764visninger 0 svar | 17. aug 2022



Byd velkommen til en helt ny bil fra Amerikanske Dodge, nemlig den den nye kompakte Crossover Hornet. Et navn lånt fra den klassiske AMC Hornet ano. 1970, som intet har tilfælles med den nye Dodge Hornet...


I en ny tid med flere bæredygtige biler, har dette feromon også nået over til landet for de frie. Netop er denne Dodge nok den mest "øko-venlige" model de nogensinde har udviklet fordi, at Hornet bliver den første Plug-in Hybrid fra Dodge. Motoren er blot på 1,3 liter - dog med turbo - men får hjælp af et 15,5 kWh batteri. En total ydelse på +285 hk og 520Nm, og kan køre fra 0-100 på 6,5 sekunder. Er motoren for "Europæisk", så findes en Hornet GT-version også, dog kun med 270 hk og 400Nm fra en 2-liter turbo. Senere kommer en elektrisk version også. 
Lyder motorprogrammet bekendt, så skyldes det at Hornet bund og grund er en Alfa Romeo Tonale i et Dodge-kostume... 

Da Fiat overtog Chrysler i 2014, blev flere af de Amerikanske modeller udskiftet med eksisterende italienske biler, såsom den tidligere Dodge Dart, der blot var en Sedan-udgave af Alfa Romeo Giulietta. Omvendt blev det Fiat-eget mærke Lancia egne biler bygget fra Amerikanske modeller. Biler som Lancia Thema var udviklet på dengang nye 300C, Fluvia bygget på Sebring og den store MPV Lancia Voyager var bygget på en... Chrysler Voyager. I dag er Dodge en del af Stalentis Gruppen. 



I kabinen er Hornet ikke overraskende identisk med Tonale - og det er en god ting!. Begge fås nemlig med 12,3" touchskærm og et 10,25" digitalt instrumentering.  Ydermere vil Hornet unikt kunne fås i en sportigere R/T-udgave, for at holde Dodge- mærket traditionelt endnu. Tidligere var R/T kun for de vilde modeller fra Dodge, men i dette tilfælde er det blot kosmetiske ændringer..

Dodge Hornet forventes desværre ikke til Europa, hvor vi i stedet får snart fornøjelsen af Alfa Romeo Tonale. 



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Dodge Hornet - En Italiensk affære
Annonce