Et par bilnyheder fra den store verden

Et par bilnyheder fra den store verden

157visninger 0 svar | 19. nov


Skoda Slavia Slavia er en Skoda udviklet for det indiske marked, og er bygget på den unikke MQB-AO-IN platform, som specielt udviklet for Indien sammen med den store Skoda Kusahq.

Slavia er en lidt større end den allerførste generation af Skoda Octavia, og måske er hvad man kunne kalde for en Sedan-version af den nye Fabia i Europa.
Motorprogrammet består af enten den velkendte 1-liter TSi benzinturbo med 115 hk, seks manuelle gear eller den større 1,5 TSi med 150 hk og bruger et 7-trins DSG-gearkasse.


Hyundai Creta 


Næste bil i tale er fra Koreanske Hyundai med en opdateret udgave af deres lille SUV Creta. 

Du har nok aldrig hørt om Creta, og det er der måske en god grund til da modellen aldrig har kunne købes herover i Europa. Creta så lyset tilbage i 2019, og i 2022 får modellen et større facelift med froten fra den store Hyundai Tucson. 
Creta er omkring samme størrelse som vores Kona, men har et mere SUV-firkantet-design, hvis man kan kalde det for det... Creta ser dog Europæisk ud i sit design og i kabinen. Udenpå er den standardudstyret med DRL-lys i grillen og LED-forlygter. i Kabinen kan den fås med et 8" touchskærm og et 10,25" digitalt instrumentering. 

Motoren er Hyundai's nye 1,5 MPi Smartstream, uden turbo dog. Den yder 115 hk og 144Nm. Fås med et 6-trins manuelgear eller et trinsløst gear kaldet IVT. Genesis GV70 (Elbil) Hyundai's submærke Genesis har længe solgt en model over på den anden side af Atlanterhavet kaldet GV70. En stor luksus SUV. I sig selv er det ikke en nyhed, men nu er den blevet elektrificeret for os europæer - det er den store nyhed!

Okay, om den kommer til Europa er måske lidt for tidligt at skrive, men eftersom Genesis G80 Sedan vil komme som Elbil til Europa, ville det være mærkeligt hvis GV70 ikke gjorde.

Selvom benzinudgaven yder tæt på 400 hk fra en 3,5 V6 med to-turboer, så er denne her hurtigere med hele  489 hk og 700Nm. Hvor stort batteriet er vides dog ikke endnu, men 0-100 vil den kunne klare på 4,5 sekunder. 

Til Danmark med den! 


Audi Q5 e-tron
En ny elbil fra Audi? Joo, eller retter er det bare en forlænget udgave af Q4 e-tron, som er udviklet til det kinesiske marked og søsterbil til den forbudte VW I.D 6. Desværre kan jeg allerede fortælle at denne model kommer ikke til Europa.. Batteriet er dog det samme som i den mindre Q4 e-tron, med enten et 58 kWh eller større 77 kWh og op til 299 elektriske heste. Q5 e-tron er 288 mm længer end Q4 e-tron.

Mitsubishi AirtrekVi slutter af med endnu en forbudt elbil for os europæer. Denne gang er det en bil, som Mitsubishi godt kunne bruge i Europa med denne Airtrek! Desværre er det endnu en "China Only" bil...

Kender man lidt til Mitsubishi's model program, vil man vide at Airtrek er det Japansk betegnelse for Outlander, men denne Airtrek er dog noget mindre og faktisk er den bygget på en Japansk bil kaldet GAC Aion V. 

Mitsubishi skriger efter en elbil på deres model program her i Europa, og det er en skam at det ikke bliver denne her eftersom den bruger et 70 kWh batteri med en rækkevidde op til 520 km (IkKE WLTP-testet...). Ydelsen er mellem 210 hk og op til 260 hk. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Et par bilnyheder fra den store verden
x