Hyundai Elentra N - Den forbudte Civic Type R dræber

Hyundai Elentra N - Den forbudte Civic Type R dræber

2075visninger 0 svar | 14. jul 2021



Hyundai Elantra er bund og grund Sedan version af i30, og det er mange år siden at man har kunne købe en Elantra i Danmark. Den nuværende er primært bygget til Amerika og noget af Østeuropa.  Nu kommer Elantra for første gang i en N-version, som har meget tilfælles med i30 N - og måske kommer den til Danmark?


Elantra N er nyeste og lige nu den sidste N fra Hyundai, hvor der sikkert kommer flere modeller i den nærmeste fremtid. Elantra N er som sin Hatchback-broder, en forhjulstrukket bil med en 2-liter Turbomotor. Den yder 280 hk og 392Nm som i30 N. Dog kan man få noget som Hyundai kalder for " N Grin Shift", hvor bilen kan finde 10 heste frem, og så yder den 290 hk i en kort periode. 0-100 kan den også gøre på blot 5,2 sekunder. 

Når Hyundai bygger en N-model, laver de aldrig en bil for at være sjov, men for at være den sjoveste og bedste i sin klasse, hvor det ikke er en hemmelighed at det er Honda Civic Type R og VW Jetta GLi at de sigter efter - og det er især Honda Civic Type R som de gerne vil tag kronen fra. 

For at være den bedste og hurtigste bil i sin klasse har Hyundai også tilføjet limited-slip differentiale døbt "N Cornor".  Det er samme system fra den mindre i30 N, og gør at den kan tag svingene hurtigere. 
 Standard fås Elantra N med et 6-trins manuelgearkasse, men et 8-trins DCT AUT. kan også tilkøbes. 



Hyundai har tidligere nævnt at de godt kunne finde på at tag modellen til Europa. Dog kun i den vilde N-variant, hvis interessen er stor nok. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Hyundai Elentra N - Den forbudte Civic Type R dræber
Annonce