Hyundai Ioniq 6 - Design som ingen anden

Hyundai Ioniq 6 - Design som ingen anden

970visninger 1 svar | 29. jun 2022



Hyundai Ioniq 6 er det nyeste inden fra det Koranske bilmærke, med  et designinspiration fra et ikonisk bilmærke. 

Tilbage i 2020 præsenterede Hyundai for en Konceptbil kaldet Prophecy Concept.  Ioniq 6 er det endelig resultat af netop den konceptbil. Baseret på samme platform som Ioniq 5 (E-GMP EV), er begge biler ca. i samme længde. Dog har Ioniq 6 et bedre Aerodynamik på blot 0,21. Selve længden på Ioniq 6 er 4,885 mm (220 mm mere end Ioniq 5). 
 Tilfælles har begge biler et retro design, som ingen andre nye biler, men hvor Ioniq 5 var inspireret af Hyundai's egen model fra 70'erne (Hyundai Pony Koncept), så minder den nye Ioniq 6 bagende mere af en Porsche 911 fra 60'erne. Fronten har dog et hint af netop 2007 modellen af Hyundai Coupé...


Batteri størrelsen i Ioniq 6 er meget i lig med det man i forvejen kender fra Hyundai. Valget består af enten et 58 kWh eller det større 77,4 kWh batteri. Desværre vides det endnu ikke endnu omkring dens ydelse, end at den får op til 325 hk og mulighed for enten baghjulstræk eller firehjulstræk. Rækkevidden på en udgave med et 77,4 kWh batteri og baghjulstræk er op til 507 km. 



Trods for den mørkerer farve i kabinen, så er den identisk med søsterbilen Ioniq 5. Begge fås nemlig med to store 12" skærme ved siden af hinanden standard. Desuden er næsten hele kabinen bygget i et bæredygtigt materiale, lige som alle andre nye elektriske biler fra Hyundai. 

Den nye Ioniq 6 sigter direkte efter den kommende VW ID. AREO og Tesla Model 3.  De danske priser kendes heller ikke, men et prisgæt er fra ca. 400.000 kr.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Hyundai Ioniq 6 - Design som ingen anden
Kommentér på:
Hyundai Ioniq 6 - Design som ingen anden
Annonce