Škoda Kodiaq - Stor er blevet større!

Škoda Kodiaq - Stor er blevet større!

925visninger 0 svar | 4. okt 2023


Ikke længe efter Volkswagen kunne introducere deres nyeste og sidste udgave af Tiguan, er det nu Škoda's tur til at præsentere deres søstermodel, Kodaiq. 


                                        Storset identisk med Tiguan. 

Det er ikke uventet, at det, man ser i Tiguan, også gør sig gældende for Kodaiq , og dette har været tilfældet siden den første introduktion af kodiaq tilbage i 2016. Derfor deler begge biler samme motor program. 

Škoda's nyeste tilføjelse til kodiaq-serien, den fjerde generation, bringer en spændende udvikling med sig. Nu kan købere for første gang drage fordel af mild-hybrid teknologi i denne model. Kodaiq  tilbydes med to  benzin 2.0 TSI-motorer med imponerende kræfter, henholdsvis 204 hk og 265 hk. I følge SKODA kommer der en ny RS-udgave senere!  Af diesel finder man deres velkendte 2 -liter TDi med enten 150 eller 200 hk. 

Ny 1,5 benzinturbo med op til 272 hk!

Mest interessante nyhed hos Kodaiq er muligheden for købe få modellen kaldet Kodaiq IV. Det betyder at for første gang kommer Kodiaq som en PHEV (Plug-in Hybrid). Du kan vælge mellem forskellige konfigurationer, der kombinerer en 19,7 kWh batteripakke med en 1,5-liters benzinmotor, hvilket resulterer i imponerende ydelse på enten 204 hk eller endda 272 hk for topmodellen. Den mest bemærkelsesværdige fordel ved disse valgmuligheder er deres evne til at køre op til 100 km udelukkende på elektricitet, uden brug af benzin. En 1,5 TSi med mild Hybrid findes også, som yder 150 hk i alt.
Ligegyldigt hvilken motor du vælger, leveres de alle med en 7-trins DSG-gearkasse som standard. 

Endnu større end før!

Den nye Škoda Kodiaq har gennemgået en imponerende udvidelse sammenlignet med sin forgænger. Til at starte med kan kodiaq forsat fås med op til syv sæderækker. Derudover har den en forlængelse på 61 mm fra den forrige  Kodaiq sig nu til imponerende 4,76 meter i længden. Den er en anelse slankere end sin forgænger, med en reduktion på 18 mm i bredden og en lavere højde med 3 mm, hvilket resulterer i en total bredde på 1,87 meter og en højde på 1,66 meter. Hvad angår design, skiller storebroren sig ud fra modeller som Karoq og Kamiq med sit mere kraftfulde udtryk og markante hjulkasser, der omkranser fælge fra 17" til 20". Opmærksomheden rettes især mod den nye generation af Matrix LED-forlygter, som er skulpturelle og forstærkes af tilføjelsen af et krystallinsk element – et lysende element, der strækker sig vandret langs hver side af frontgrillen.

 Hvad angår benpladsen, kan sædets position justeres med 25 cm for at tilvejebringe tilstrækkelig plads, selv til en høj person. Akselafstanden, som allerede er på det maksimale niveau for MQB Evo-platformen, forbliver uændret på 2,79 meter. I overgangen fra den tidligere generation til den nye model øges bagagerumsvolumen i den femsædede version med imponerende 75 liter, hvilket bringer det op til 910 liter med bagsædet i oprejst position. Og på syvpersoners versionen øges grundkapaciteten også med 70 liter, så den nu står på 340 liter. Den samlede mængde plads vil placere Kodiaq som en af de førende inden for sin klasse, hvor den skal konkurrer mod Renault Espace, Nissan X-Trail og Honda CR-V.





I den nyeste udgave af Kodiaq er kabinen næsten fuldstændig identisk med Tiguan, som det altid har været i tidligere generationer af Kodiaq. Dette betyder også, at den er udstyret med det nye 13" touchskærm, der først blev introduceret i den seneste Passat. Dog er den standardudstyret med et 10" skærm. Derudover kommer Kodaiq for første gang med et 10" digitalt instrumentering, mulighed for Head-up Display og ikke mindre end fire USB-C adgange. 


Škoda Kodiaq forventes hos de danske forhandler slutningen af næste år.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Škoda Kodiaq - Stor er blevet større!
Annonce