Škoda Superb - Smart som den altid har været

Škoda Superb - Smart som den altid har været

1232visninger 0 svar | 2. nov 2023Škoda er tilbage med det, der muligvis vil blive den sidste generation af deres store model, Superb. Siden den første Superb blev introduceret i begyndelsen af 00'erne, har den konsekvent været baseret på Volkswagen's Passat. Dette fortsætter med den nye model. Ikke desto mindre vil Škoda tilbyde Superb som både sedan og stationcar, mens Passat kun fås som stationcar.

Mere power og stadig mulighed for Sedan eller Stationcar. 

Superb er stadig tilgængelig som både sedan og stationcar, hvilket er en god nyhed. Pladsforholdene er blevet forbedret i forhold til tidligere modeller. Hvis man vælger en stationcar, er bagagerummet blevet udvidet med 30 liter, så det nu råder over imponerende 690 liter. Samlet set, med begge bagsæder nedfældet, tilbyder bilen op til 1.920 liter plads, hvilket gør Superb til klassens førende valg endnu engang! For sedanmodellen er der 645 liter bagagerumsplads at gøre godt med.Dette er den nyeste udgave af Škoda Superb, der stadig bevarer de traditionelle forbrændingsmotorer. Ligesom hos Passat tilbyder Superb seks forskellige motorvarianter, herunder benzin, diesel og Plug-in Hybrid i Superb IV-modellen. Den mindste motor er en 1,5 liters Mild-hybrid turbobenzin. Derudover kan Superb fås med VAG-gruppens velkendte 2,0 TDI dieselmotorer, der leveres enten med 150 hk eller 190 hk. Ligesom tidligere tilbyder Superb også Plug-in Hybrid teknologi, der kombinerer en 1,4 liters turbobenzinmotor med 150 hk med et 25,7 kWh batteri og leverer en samlet ydelse på 204 hk. Endnu mere spændende er den hurtigere 1,5 liters Plug-in Hybrid, der debuterer i en Škoda for første gang og præsterer over 270 hk! I følge Škoda kan den netop køre over 100 km alene på strøm!  Når det kommer til gearmuligheder, tilbydes Superb ikke længere med manuelt gear. De fleste modeller leveres med enten en 7-trins DSG eller en 6-trins DSG i den mindre 204 hk Plug-in Hybrid-version. 4x4 er også en mulighed i den store diesel eller den 265 hk udgave i benzin udgaven. 


Motorprogram:
Benzin og Plug-In
1,5 eTSi mHEV 150 hk, 250Nm
2,0 TSi 204 hk
2,0 TSi 265 hk
IV 1,4 TSi PHEV 204 hk, 350Nm
IV 1,5 TSi PHEV 272 hk
Diesel
2,0 TDi 150 hk, 360Nm
2,0 TDi 193 hk, 400NmForbedret sikkerhed!

Den fjerde generation af Superb byder på en omfattende forbedring af Emergency Assist-funktionen, mens Turn Assist introduceres for første gang i Superb. Turn Assist advarer om potentielle sammenstød med modkørende køretøjer, når der drejes ind på sidegader, og aktiverer automatisk bremserne. En ny funktion, Crossroad Assist, anvender radarssensorer i køretøjets forreste kofanger til at opdage tværtrafik ved kryds, hvor sigtbarheden kan være nedsat, og udsender både en akustisk og visuel advarsel på det centrale display.Front Assist-systemet er også blevet opdateret; ud over at beskytte fodgængere overvåger det nu også cyklister takket være Predictive Cyclist Protection-funktionen. Det nye Top View-system bruger fire kameraer til at overvåge køretøjets omgivelser i 360 grader og har nu forbedret billedopløsning.

Interiøret byder på det bemærkelsesværdige fritstående infotainment-display, som er en nyhed for Superb, samt den nye centerkonsol. Dette skaber et stilrent og organiseret udtryk og giver mere opbevaringsplads end tidligere, da gearvælgeren er blevet flyttet til rattet. Omkring de nye skærme, har Skoda tilføjet håndstøtte, som gør det enkelt og behageligt at betjene det centrale touchscreen-display, som fås i størrelserne 10 eller 13". Den 10" centrale multi-touch-skærm er en del af standard infotainmentsystemet og inkluderer DAB+ radiomodtagelse samt gestus- og stemmestyring. Navigationsfunktionen, herunder online radio og en 13" skærm, tilbydes som en valgfri pakke. Et 10" Virtual Cockpit er standard, og der tilbydes nu også valgfri head-up display for første gang hos Superb. 

Vi kender endnu ikke prisen, men den nye Superb skal kæmpe imod VW Passat og Pegouet 508 i den efterhånden forældet Firmabilsklassen.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg
  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Škoda Superb - Smart som den altid har været
Annonce