Lamborghini Aventador SVJ - Den sidste af sin race!

Lamborghini Aventador SVJ - Den sidste af sin race!

3049visninger 2 svar | 24. aug 2018
Efter igår's præsentrastion af den nye BMW Z4, under det årlige Monterey Car Week, så blev der også præsenteret for den sidste svanesang fra Lamborghini's flagskib Aventador! 

Aventador SVJ som den hedder (Står for Super Velcoe Jota ) har bevist at svaret ikke altid er Hybrid teknik for at skabe en voldsom Superbil.  Faktisk er den så hurtig, at den har sat den hurtigste tid rundt om den tyske Nurburgring. En tid som lyder på 6:44.97! Det er ca. 2 sekunder hurtigere end den forrige hurtigste bil Porsche 911 GT2 RS. 

Under motorrummet gemmer der sig noget af en dinosaurer af en motor. Det er nemlig en 6,5-liter V12, uden Turbo eller Hybridteknik... Motoren yder dog 770 Hk og 720Nm, og  0-100 på kun 2,8 sekunder eller 0-200 på 8,6 sekunder -  det er hvad en Up GTi gør fra 0-100.... 
Noget som har hjulpet den med at være så hurtig på en bane, er Lamborghini's nye generation af det de kalder for ALA. ALA eller Aerodinamica Lamborghini Attiva, som det står for, er Lamborghini's udtryk for deres aerodynamiske teknik. Vi så første genration ALA på dengang vilde Hurracan Performante, der i øvrigt satte den hurtigste tid på Nurburgringen, inden Porsche slog dem. Den nye generation af ALA kan skabe 40% mere Downforce, og det sker ved hjælp af en lille flap som kan åbne og lukke i frontgrillen. Det hjælper også at gøre den hurtigere på en langside, hvor selve vindmodstanden reduceres når flappen er åben. Og så er der selvfølgelig også den nye kæmpe spoiler! 

Lamborghini bygger 900 udgaver af SVJ, hvor 63 af dem vil komme i en samlerudgave kaldet SVJ63. SVJ63 er en hyldest til Lamborghini's opstand i 1963, og vil komme i en unik double farvekontraktion. Blanding imellem en hvid bil og kulfiber.  Prisen lyder på ca. 3.300.000 milioner kroner uden afgift!


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Lamborghini Aventador SVJ - Den sidste af sin race!
Kommentér på:
Lamborghini Aventador SVJ - Den sidste af sin race!
Annonce