Leon Cupra er tilbage! Og så en gensyn af VW Caddy

Leon Cupra er tilbage! Og så en gensyn af VW Caddy

272visninger 3 svar | 21. feb

Cupra Leon 
Seat har netop præsenteret for den nye Leon i en hård Cupra version, som forsat bliver den hurtigste Leon på programmet. Dog har Cupra skuret en smugle op for charmen, hvor Cupra Leon får et unikt design fra den normale Seat Leon. For første gang vil Cupra Leon komme med fire udstødningsrør, hvor højere udstyrs varianter kommer med unikke afgangsrør. 

Som hos konkurrenten Ford Focus ST, vil Leon'en også fås som enten femdørs hatchback eller Stationcar. Kabinen er dog meget som den normale Leon. Her finder man deres nye 10,25" digitale instrumentering og 10" touch skærm. Noget man ikke finder på den normale Leon, er deres fladbundet rat, der giver et sportiger følelse i hænderne. Motorprogrammet er dog en kæmpe nyhed fra Seat eller Cupra. For første gang kan man nemlig få den i hele fire forskellige varianter, hvor en  af varianterne bliver en Plugin-Hybrid på blot 1,4-liter. Til at starte med, så fås de andre tre i en 2-liter turbo. Det er helholdvis en 245 hk og 370Nm, derefter kommer en 300 hk version med 400Nm og så en 310 hk med også 400Nm. Forskellen på de to sidstnævnte er dog, at den med 310 hk kun vil kunne fås i stationcars-varianten. 
Den førnævnte Hybrid er samme motor fra den nye Golf GTE. Altså en 1,4 turbobenziner med 150 hk, tilkoblet til en lille elmotor og et 13 kWh lithium-ion batteri med 115 hk. Tilsammen yder den 245 hk og 400Nm, og kan bare på strøm alene køre op til 60 km før batteriet er tomt. Dog tag det alt fra tre en halv time til seks timer for en fuld opladning, afhængig af ens lader derhjemme. 

Cupra Leon forsætter som en forhjulstrækker, men kan fås med firehjulstræk som den forrige, hvor den 310 hk udgave standard kommer med firehjulstræk.Andet spændende er at Cupra kommer med Adaptiv undervogn, Brembo bremser og unikke sportsæder.I følge rygter, så kan den med 310 hk, sprinte fra 0-100 på blot 4,8 sekunder, derefter ramme en topfart på 250 km/h. Det er omkring det samme som den gamle Mercedes A45 AMG gjorde, trods for den havde flere heste! 

VW Caddy (Kort om)


Noget så modsat som en Cupra, bliver den nye kompakte familiebil eller varebil VW Caddy, som virkelig har været i hjerterne hos de danske erhvervsfolk. 
Nuvel har VW stadig ikke præsenteret for alt om bilen endnu, hvor man først må vente til den tredje Marts. Dog ved vi - borset fra billederne - at den nye Caddy kommer standard med LED-lys og man kan for første gang til vælge 18" fælge til sin Caddy. Bund og grund deler Caddy meget teknik med Polo'en, som den også er baseret på. I kabinen fx. vil den låne meget fra Polo'en, hvor den vil kunne fås med samme 10" digitale instrumentering og enten et 6,5" eller 10" touch skærm. Man ved dog at den kommer med følgene motorer, som var noget af det VW dog fortalte pressen i dag. I fremtiden skulle enten en Plugin-Hybrid eller ren elektrisk version lande, som bliver udviklet sammen med tyske VW tuner ABT. 
På benzinsiden kommer der helt nye motorer fra VW, i form af det de selv kalder for Twin dosing. Eneste benziner bliver en 116 hk 1,5'er og så kommer der to 2-liter med enten 75 hk eller 122 hk. For første gang i mange år, vil en 1,5 TGi'er også komme til Danmark, som kører på naturgas med 150 hk.

Motorprogram: 
Benzin
1,5 TSi 116 Hk
TGi 1,5 150 hk (Naturgas)
Diesel
2,0 TDi 75 hk
2,0 TDi AdBlue 122 Hk

Den nye Caddy kommer til salg allerede til dette år, hvor den fås som personbil, varebil og i en lang udgave kaldet MAXI.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Leon Cupra er tilbage! Og så en gensyn af VW Caddy
Kommentér på:
Leon Cupra er tilbage! Og så en gensyn af VW Caddy
x