Mazda CX-50 - En Mazda til alt slags vejr

Mazda CX-50 - En Mazda til alt slags vejr

669visninger 0 svar | 15. nov 2021


Man kunne måske tro at dette at dette var en mere Off-Road orienteret udgave af Mazda CX-5 Crossover, men det er det ikke! Dette er nemlig den nye CX-50!

CX-50 er mindre end CX-5, hvor den faktisk er bygget på den samme platform som Mazda 3 og CX-30. Dog skal den bygges på Toyota's nye fabrik i Huntsville, Alabama, som den første Mazda i et samarbejde med Toyota. Tidligere har Mazda udviklet en Toyota Yaris for Amerika, der i virkeligheden var en Mazda 2 med et Toyota skilt på fronten. Det nye samarbejde går dog ud på at skabe kompakte OFF-Roader, og tidligere på året udkom Toyota med deres bud, nemlig Toyota Corolla Cross. 


CX-50 er udviklet til brug i næsten alt slags terran, hvor den kommer standard med Mazda's nye i-Activ all-wheel-drive system. i-Active kommer med et program kaldet mi-Drive, og her kan føreren af bilen bestemme, hvad for et køreprogram bilen skal være i; Normal, Sport eller Off-Road. 

Motorprogrammet er ikke en kedelig sag fra Mazda,trods for den kun fås med en 2,5 firecylinder med eller uden turbo.  Den uden turbo kendes også herhjemme i modellen CX-5 og Mazda 6. Den yder 190 hk og 252Nm. Turbo-udgaven derimod yder 254 hk og 434Nm. Til næste år har Mazda hintet lidt om en Hybird-udgave - hvor det kunne tænkes, at det måske bliver en af Toyota's Hybrid-motorer ?. 



Interiøret er stor set identisk med Mazda 3 og CX-30, med et meget minimalistisk design. 

Desværre er CX-50 for nu eksklusiv for det Amerikanske marked, men skulle den lande i Europa, ville den med sandsynlighed nok kun fås med en Hybridmotor - og den ville nok heller ikke se så Off-Road "vild" ud, som den kommer til at gøre derover....



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg




  • Der er endnu ikke skrevet kommentarer

Kommentér på:
Mazda CX-50 - En Mazda til alt slags vejr
Annonce